Végre-végre eljött a pitesütés ideje a vadonásúj pitesütőmben, éljen soká a PITE!
Diós almatorta
A recept innen.
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 sütőpor
- csipet só
Összegyúrjuk a hozzávalókat. A tészta 3/4 részét kinyújtjuk kör alakúra, az én sütőm 30 cm átmérőjű, úgy csináltam, hogy az oldalára is jusson. A maradék tésztából hengereket hengergetünk, abból lesz a rács a tetejére.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 5-6 db alma
- lekvár
- 1 marék dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 2 evőkanál víz
A pitesütőbe vagy tökmindegy mibe egyengetett tésztát megkenjük lekvárral, nálam anyu féle baracklekvár lett a nyerő. Erre ráhelyezzük a felvagdosott almát, amit megszórunk a darabos dióval. Ezt meglocsoljuk az összeforrázott víz-cukor-fahéj cuccal, majd rárakjuk az előzőleg hengergetett tésztát rács formában. 180 fokon sütjük 30-40 percig. Rohadt finom süti, és nem mellesleg kurvára egyszerű.