Zenóbia

Zenóbia

Diós almatorta

2012. május 12. - Zenóbia

Végre-végre eljött a pitesütés ideje a vadonásúj pitesütőmben, éljen soká a PITE!

Diós almatorta

A recept innen.

Hozzávalók a tésztához:

- 30 dkg liszt

- 20 dkg margarin

- 10 dkg porcukor

- 1 tojás

-  1 sütőpor

- csipet só

Összegyúrjuk a hozzávalókat. A tészta 3/4 részét kinyújtjuk kör alakúra, az én sütőm 30 cm átmérőjű, úgy csináltam, hogy az oldalára is jusson. A maradék tésztából hengereket hengergetünk, abból lesz a rács a tetejére.

Hozzávalók a töltelékhez:

- 5-6 db alma

- lekvár

- 1 marék dió

- 1 csomag vaníliás cukor

- 2 evőkanál kristálycukor

- 1 mokkáskanál fahéj

- 2 evőkanál víz

A pitesütőbe vagy tökmindegy mibe egyengetett tésztát megkenjük lekvárral, nálam anyu féle baracklekvár lett a nyerő. Erre ráhelyezzük a felvagdosott almát, amit megszórunk a darabos dióval. Ezt meglocsoljuk az összeforrázott víz-cukor-fahéj cuccal, majd rárakjuk az előzőleg hengergetett tésztát rács formában. 180 fokon sütjük 30-40 percig. Rohadt finom süti, és nem mellesleg kurvára egyszerű.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr434504444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása