Okké, már megint Rákóczi túrós, ismét újabb formában, a Cupcake után. Vannak még egyéb ötleteim is, az egyikhez pl. szükségem lenne egy injekciós tűre, esetleg ha van köztetek ápolónő, vagy drogos, akkor vegyük fel a kapcsolatot, köszi.
Rákóczi túrós torta
Hozzávalók az alaphoz:
- 1 csomag győri édes zabfalatok (215g)
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg fehér csokoládé
A kekszet tördeljük össze, dobjuk az aprítóba, daráljuk homogénre. Mehe bele a felkockázott hideg vaj, és a felkockázott hideg csoki, darál, homogén, lapogassuk bele a kipapírozott tortaformába (26 cm-es az enyém). Tegyük be a mélyhűtőbe, míg megcsináljuk a krémet.
Túrókrém:
- 500 g túró
- 200 g porcukor
- 1 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1 Zselatin Fix
Keverd ki a hozzávalókat, kend meg baracklekvárral a tésztát, mehet rá a krém. Aztán mehet az egész a hűtőbe, pár óra múlva már szeletelheted is, nyáron, negyven fokban kiváló a klímamentes sütésmániásoknak. Nálunk eléggé jól működött családi grillpartin desszertnek, fagyi helyett. Nem tömény, de viszont hideg.
És mivel a Rákóczi túrós nem az igazi hab nélkül, ezért került rá díszítésnek Mini habcsók, meg mellé kiraktam egy tálba még egy csomót, de eskü legközelebb rádobálom a tetejére az összeset, sokkal vagányabb lesz, nem mintha így nem fogyott volna el az összes habcsók.