Zenóbia

Zenóbia

Rákóczi túrós torta sütésmentesen

2014. augusztus 11. - Zenóbia

rturostorta3.jpg

Okké, már megint Rákóczi túrós, ismét újabb formában, a Cupcake után. Vannak még egyéb ötleteim is, az egyikhez pl. szükségem lenne egy injekciós tűre, esetleg ha van köztetek ápolónő, vagy drogos, akkor vegyük fel a kapcsolatot, köszi.

Rákóczi túrós torta

Hozzávalók az alaphoz:

- 1 csomag győri édes zabfalatok (215g)

- 10 dkg olvasztott vaj

- 5 dkg fehér csokoládé

A kekszet tördeljük össze, dobjuk az aprítóba, daráljuk homogénre. Mehe bele a felkockázott hideg vaj, és a felkockázott hideg csoki, darál, homogén, lapogassuk bele a kipapírozott tortaformába (26 cm-es az enyém). Tegyük be a mélyhűtőbe, míg megcsináljuk a krémet.

rturostorta2.jpg

Túrókrém:

- 500 g túró

- 200 g porcukor

- 1 ek tejföl

- 1 citrom reszelt héja

- 1 Zselatin Fix

Keverd ki a hozzávalókat, kend meg baracklekvárral a tésztát, mehet rá a krém. Aztán mehet az egész a hűtőbe, pár óra múlva már szeletelheted is, nyáron, negyven fokban kiváló a klímamentes sütésmániásoknak. Nálunk eléggé jól működött családi grillpartin desszertnek, fagyi helyett. Nem tömény, de viszont hideg.

rturostorta1.jpg

És mivel a Rákóczi túrós nem az igazi hab nélkül, ezért került rá díszítésnek Mini habcsók, meg mellé kiraktam egy tálba még egy csomót, de eskü legközelebb rádobálom a tetejére az összeset, sokkal vagányabb lesz, nem mintha így nem fogyott volna el az összes habcsók.

Zenóbia a Facebookon! 

Zenóbia a Restaurant Day-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr366482121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PrettyWitch 2014.08.11. 19:20:04

Hogy szokás szerint a lényeget ragadjam meg: ha jól tudom, a patikákban lehet kapni injekciós tűket. Majd számolj be, hogyan néztek rád, amikor kértél, én még nem próbáltam.

Lilienfeld 2014.08.11. 21:48:19

Régen tényleg nem adtak tűt a patikában, mert hát, kitudjamire használod; nekem pont egyes makacs pattanások felnyitására kellett volna. Újabban viszont nem vacakolnak, mióta minden sarkon patika van, nem szívóznak a kedves vevővel. Mindenesetre a legvastagabbat adják, h gondoljam meg, hova szúrom... :)

Lady.Bird 2014.08.11. 23:53:49

nem tudom, régen hogy volt, de jó pár éve minden további nélkül kapni mindenféle tűt és fecskendőt is a patikában, előfordulnak olyan gyógyszerek, amiket a delikvensnek magának kell beadnia, és nem tűvel-fecskendővel van gyárilag csomagolva...

Zenóbia 2014.08.12. 14:33:35

@PrettyWitch: ok, majd megpróbálok nem úgy kinézni, mint egy függő. :-D hátha sikerül :-)

Zenóbia 2014.08.12. 14:36:09

@Lilienfeld: óh, és ezt hozzá is tették? :-D veszek majd, nemtudom miért gondoltam, hogy ez ennél bonyolultabb. :-)

Zenóbia 2014.08.12. 14:37:02

@Lady.Bird: köszi, az lesz akkor, vmiért bonyolultabbnak gondoltam a dolgot. :-)

szszani 2014.09.06. 18:29:46

Hát én tegnap megcsináltam. Kb. 1 cm "magas" lett a torta. :( szóval, lehez hogy s te tortaformád mégsem 26 cm-es?!? Meg kicsit összezavart, hogy hogyan lehet az olvasztott vajat darabokban betenni az aprítógépbe. :) de az íze finom.:)
süti beállítások módosítása