Zenóbia

Zenóbia

Orange curd

2013. december 10. - Zenóbia

Azt ígértem, hogy a lemon curd után megcsinálom narancsból is, nem is hagyott nyugodni a gondolat, és nem is baj, hogy nem hagyott, mert a narancskrém szintén eléggé durván jó cucc. Kend kekszek közé, diós linzer közé, mint én kentem, kend tortába plusz íznek, kend amire akarod, a hajadra ne.

orangecurd2.jpg

Narancskrém

Hozzávalók:

- 2 közepes narancs leve (1,5 dl)

- 150 g porcukor

- 100 g vaj

- 5 tojás

Vásároltass össze a család összes tagjával két-két narancsot, remélhetőleg legalább három fajta összegyűlik majd a kis kosárkádban, csak lesz köztük olyan, ami se nem szikkadt, se nem savanyú mint az állat. Nekem lett, kifacsartam egy rézüstbe, hozzáadtam a porcukrot meg a vajat, és gőz fölött összemelegítettem. Amikor elolvadt teljesen a vaj, levettem és hagytam kihűlni. Akkor hozzáadogattam egyenként a tojásokat, kézi habverővel kikevertem. Mehet vissza a gőz fölé, kevergesd, míg be nem sűrűsödik, nekem ez öt perc alatt megtörtént, de ne csüggedj, ha neked húsz, az is simán belefér. Nem lesz nagyon sűrű, még úgy is simán folyni fog, de ez a hűtés alatt megszűnik, nem pánikol. Hűtsd ki teljesen, majd mielőtt hűtőbe tennéd, paszírozd át egy szitán. Hűtőben, pár óra múlva eléri azt az állapotot, amit szeretnénk. 

Elvileg eláll két-három hétig a hűtőben, legalábbis másoknál azt olvastam, gőzöm sincs, én másfél hétig bírtam csak tartogatni (szóval a két hét az eléggé tuti), utána muszáj volt felfalnom a maradékot. Két kocka brownie-val, hát ez van, az életem egy szenvedésfolyam.  

orangecurd5.jpg

 

Zenóbia a Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr655653539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MozogjNoémivel 2013.12.29. 10:16:24

Képzeld, képzeld, csináltam a te recepted alapján orange curd-ot és eszméletlen finom lett! Még anyukámnak is ízlett, pedig ő elég kritikus (meg konzervatív, jobban szereti a régimódi sütiket, zserbó, mézeskrémes és társai).
Kakaós tésztát csináltam, nagyon kakaósat, két szelet közé kentem (ez nem látszik a képen, mert későn jutott eszembe lefotózni). Ma pedig kakaós muffint fogok csinálni és abba fogom beletenni.
Eszméletlen finom és még én sem tudtam elrontani, szóval köszi-köszi <3

instagram.com/p/ieWT3iPeSl/

Zenóbia 2013.12.30. 11:55:34

@MozogjNoémivel: De jó, nagyon örülök! :) és a kakaós tészta abszolút jó párosításnak hangzik, el tudnék képzelni most itt magam előtt egy narancskrémes-kakaós muffint. :)
és köszi a képet is, irtó cuki "kalapot" gyártottál rá! :)
süti beállítások módosítása