Zenóbia

Zenóbia

Mascarponés lemon curd torta

Bejegyzés alcíme...

2013. december 08. - Zenóbia

A maradék lemon curdból ez készült még a múltkor, mielőtt kikanalazgattam volna mindet szépen apránként, mert amíg tartott, addig minden nap egyenes út vezetett a bejárati ajtótól a hűtőig. A citromkrém függőséget okoz. Ha eddig nem tudtátok volna.

lemoncurdtorta3.jpg

Mascarponés lemon curd torta

Hozzávalók az alaphoz:

- 1 csomag győri zabkeksz

- 10 dkg vaj

A krémhez:

- 7-8 ek lemon curd

- 250 g mascarpone

- 2 dl habtejszín

- 1 csomag vaníliás cukor

- fél zacsi dr. Oetker expressz zselatin fix

lemoncurdtorta2.jpg

A kekszes alap a szokásos, aprítsd össze a kekszet, majd add hozzá a felkockázott vajat is, darálj belőle homogén masszát, amit aztán simíts bele egy tortaformába. Szerintem tegyél alá sütőpapírt, jobb az úgy. Így is kiválóan el lehet törni, mikor megpróbálod leszedni a tortaformáról, és áthelyezni egy tányérra. Tedd hűtőbe, míg megcsinálod a krémet.

lemoncurdtorta1.jpg

Keverd össze a citromkrémet (amiből hagyj ki a tetejére 1 kicsit, ha gondolod, én gondoltam) a mascarponéval meg a zselatinnal, majd add hozzá a vaníliás cukorral felvert habtejszínt. A krémet pakold rá a kekszes alapra, és tedd vissza a hűtőbe egy pár órára. A maradék citromkrémet rákentem a már megdermedt krém tetejére, amit még pluszban díszíthetsz citromkarikákkal. Extra gyorsan elfogyott, senki nem állt meg egy szeletnél, mondom én, hogy függőség. Habos-babos-citromos torta! 

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr945608004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eszter Papp 2013.12.09. 23:25:59

na ebből sem kaptam , ezt is hozzáírom a listához kedves menyem!!!!!!

Zenóbia 2013.12.10. 13:47:51

@Eszter Papp: O-ó! :) Mert mindenki két szeletet evett, én igazán nem tehetek róla. :) de ezt tudom orvosolni, és akkor hátha ki lehet majd húzni arról a listáról. :)

Scala 2013.12.17. 23:03:06

Egy időben gyártottam ilyeneket, örülök, hogy eszembe juttattad. :-)
Jól néz ki!

Zenóbia 2013.12.18. 06:27:33

@Scala: köszi! Épp tervezek valami narancsos dolgot is egy időhiányosabb, de viszont másnapra torta kell napra, mert gyors, és mégis tök jól mutat. Meg finom is.:-)
süti beállítások módosítása