A maradék lemon curdból ez készült még a múltkor, mielőtt kikanalazgattam volna mindet szépen apránként, mert amíg tartott, addig minden nap egyenes út vezetett a bejárati ajtótól a hűtőig. A citromkrém függőséget okoz. Ha eddig nem tudtátok volna.
Mascarponés lemon curd torta
Hozzávalók az alaphoz:
- 1 csomag győri zabkeksz
- 10 dkg vaj
A krémhez:
- 7-8 ek lemon curd
- 250 g mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél zacsi dr. Oetker expressz zselatin fix
A kekszes alap a szokásos, aprítsd össze a kekszet, majd add hozzá a felkockázott vajat is, darálj belőle homogén masszát, amit aztán simíts bele egy tortaformába. Szerintem tegyél alá sütőpapírt, jobb az úgy. Így is kiválóan el lehet törni, mikor megpróbálod leszedni a tortaformáról, és áthelyezni egy tányérra. Tedd hűtőbe, míg megcsinálod a krémet.
Keverd össze a citromkrémet (amiből hagyj ki a tetejére 1 kicsit, ha gondolod, én gondoltam) a mascarponéval meg a zselatinnal, majd add hozzá a vaníliás cukorral felvert habtejszínt. A krémet pakold rá a kekszes alapra, és tedd vissza a hűtőbe egy pár órára. A maradék citromkrémet rákentem a már megdermedt krém tetejére, amit még pluszban díszíthetsz citromkarikákkal. Extra gyorsan elfogyott, senki nem állt meg egy szeletnél, mondom én, hogy függőség. Habos-babos-citromos torta!