Zenóbia

Zenóbia

Mákos guba

Bejegyzés alcíme...

2013. november 16. - Zenóbia

Hirtelen ötlettől vezérelve lett egyik hétköznap este mákos guba, amit hiába imádunk, mégsem csinálunk csak december 24-én ebédre, mert ez van írva a Bibliában. Akkor ráadásul túrós is készül, amit porcukros tejföllel eszünk, mint a túrógombócot, mert ennyire nagyon fantáziadúsak vagyunk, meg mert apu világ életében utálta a mákot. Én mindenképpen imádom, mákkal, túróval, dióval, vanília sodóval. Szóval maradék kifli, két és fél darab, most akkor vagy a tyúkok kapják vacsorára, vagy az Iván. Az Iván kiütéssel nyert. Már csak azért is, mert így használhattam a vadiúj miniatűr, törpöknek gyártott tortaformámat. Nyolc centi átmérőjű. Tényleg. Kettő is van, imádom, ezentúl minitortákat fogok gyártani egyfolytában. Törpöknek.

mákosguba1.jpg

Mákos guba

Hozzávalók:

- 2,5 fél darab maradék kifli

- vaj

- 1 tojás

- porcukorral kevert mák

- vaníliás cukor

- Dr. Oetker vanília öntet + 2,5 dl tej (leírás hátoldalon, olvasással együtt kettő perc)

- törpöknek való tortaforma, vagy bármi, amit be lehet tenni a sütőbe

- egy férj, aki csendesen és mozdulatlanul tűri, hogy a félig megevett gubáját fényképezze az elmebajos felesége, ahelyett, hogy belebökné a sodós villáját

mákosguba2.jpg

Ha ezek megvannak, akkor keverd a tojássárgáját a tejhez, forrald fel a vaníliás cukorral, forgasd meg benne a felkarikázott kifliket, amikkel béleld ki a kivajazott edényed alját. Szórd meg bőven cukros mákkal, jöhet rá még egy réteg kifli, aztán cukros mák, közben vajforgácsokat is rakosgathatsz néha a kiflikre, meg mazsolát, ha netán. A tetejére ha van kedved, verj fel keményre egy tojásfehérjét (ha tényleg keményre vered, akkor nem ilyen hülyén fog kinézni a tetején, hanem sokkal menőbb lesz), csúcsozd rá, majd told be a forró sütőbe. Ha barnul a hab a tetején, akkor már jó lesz. Tálalásnál mehet mellé a csodabonyolult vanília öntet, amit már kikutyultál és betettél előzőleg a hűtőbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr825598629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eszter Papp 2013.11.16. 22:31:35

Mit meg nem etet a szegény gyerekemmel ez a nő, aki mellesleg a menyem, és rohadt jól süt. Megyek és keresek egy kis rágcsálni valót, mert beindult a Pavlovi reflexem!!!!!

Csumpitáz Béla 2013.11.17. 16:50:46

A hozzávalók között szerepel a vanília öntet, de nincs a tej.
Az elkészítésnél szó sincs a vaníliáról, de szó van a tejről.
???

Zenóbia 2013.11.18. 14:10:38

@Csumpitáz Béla: Köszi, hogy szóltál, javítottam. :)
süti beállítások módosítása