Zenóbia

Zenóbia

Cseresznyés pite

2014. augusztus 26. - Zenóbia

Lement a Restaurant Day, lement pihenésképpen a StrandFeszt, mármint marha nagy pihenés volt nyilván, de legalább nem láttam konyhát öt egész napig, azért ez most kellett a lelkemnek. Az ötödik napra pont elkezdett kultúráltan kinézni a rettenetes égési sérülés a karomon, azt tudtátok amúgy, hogy a sütisütés roppant veszélyes elfoglaltság? Főleg, hogy az Rday alatt kb. mindannyian lesérültünk, a Melissza két ujját is szétvágta egy borospohárral, mert nekem ilyen fantasztikus ötleteim támadnak, hogy azzal a legjobb marcipánt szaggatni, hát na. Aznap még majdnem(?) agyrázkódást is kaptam, amikor az egyik ládát úgy vettem ki a kocsiból, hogy teljes erővel bevágtam a homlokomat a csomagtartó sarkába. Nyilván. A szörnyű sokkon, hogy hiába vittünk több sütit, mégis kevés lett, segített két rosé fröccs, már csak azért is, mert aznap az idegbajon kívül nem ettem semmit, úgyhogy részemről roppant vidáman zárult a történet. Azért írok ilyen marha sok felvezető szöveget, hogy eltereljem a figyelmeteket arról, hogy már megint olyat posztolok, aminek rég lejárt a szezonja, de hát vegyetek fagyasztott cserkót, vagy befőttet, tudomisén, biztosan van erre valami Coelho-s mondás, hogy ha valamit nagyon akarsz, akkor azt úgyis..., de ha megöltök sem vagyok hajlandó beírni a Google-ba a nevét.

cseresznyéspite4.jpg

Cseresznyés pite  

Hozzávalók a linzer tésztához:

- 225 g liszt

- 2 tojás sárgája

- 75 g porcukor

- 125 g vaj

- 1 csipet só

- 1 csomag sütőpor

- egy evőkanál tejföl

cseresznyéspite1.jpg

Mérd ki egy tálba a hozzávalókat, gyúrd össze kézzel, vagy ahogy szimpatikus, nekem most kézzel szimpatikus. A tejfölt csak a végén, hogy lásd, mennyi kell, de annyi fog kelleni. Tedd be a hűtőbe, míg megcsinálod a tölteléket. Ha az megvan, nyújtsd el a tésztát kicsit nagyobbra, mint a piteformád, hogy a szélére is jusson, úgy fél centi vastag lesz kb. Applikáld bele a formába, borítsd rá a cserkós cuccot.

cseresznyéspite2.jpg

Cseresznyés töltelék:

- kb. 600 g kimagozott cseresznye

- 1 csomag vaníliás pudingpor 

- 0,5 dl cseresznye, vagy meggylekvár felhígítva 1,5 dl vízzel

- 50 g barnacukor

A cseresznyét és a cukrot főzzük fel egy fazékban, majd keverjük ki a higított lekvárral a pudingport, és főzzük sűrűre együtt az egészet. Borítsuk bele a tésztával kibélelt piteformába, mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Hagyd kihűlni, utána lehet szépen szeletelni.

cseresznyéspite3.jpg

Díszítheted morzsolt habcsókkal, vagy ráccsal, de ráccsal csak akkor, ha a tésztából félretettél annyit, hogy jusson a tetejére is. Ha nem díszíted semmivel, akkor is nagyon remek lesz amúgy.

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr726420183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása