Zenóbia

Zenóbia

Molnár-kedvence torta

2014. május 30. - Zenóbia

Ezt még tavaly ilyenkor csináltam, azóta már rájöttem, hogy kell úgy bevonni, hogy ne legyen hullámos az oldala, de különben meg így rusztikus, azt meg szeretjük! Azóta megint eperszezon lett, úgyhogy most megkapjátok, meg a végére még masnis verzióban is, mert az belül ugyanilyen, és idén már ilyen is volt a repertoárban. Rózsaszín, szíves-masnis. Giccsfaktor?

Amikor majd a híresebb cukrászdákban megjelenik ez a süti mint a hónap újdonsága, majd egyre népszerűbb és népszerűbb lesz, és az összes gasztroblogger rekonstruálja otthon, akkor majd felmerül a kérdés a világban, hogy jó-jó, de vajon miért molnár kedvence, és egyáltalán ki a faszom az  a molnár. Akkor majd szárnyra kap a pletyka, amit egy rejtélyes idegen indít el egy szeles őszi estén, aki sosem tér vissza többé a városba. Hiánya csak a kóbor macskának tűnik fel, akit rendszeresen etetett diós gubával. Az emberek összesúgnak majd az első falat után, cinkosan összevigyorognak, hiszen tudod, a nő, aki először megsütötte, egy molnárral csalta a férjét. Eleinte akkurátusan odafigyelt otthon, hogy leplezze olthatatlan vágyát a lisztes, de annál markánsabb arcú férfi iránt. Titkos szerelmüket beledagasztották a városi pékek a kenyerekbe, szorosan összefonódó kalácsokba, akkoriban mindenkinek jobban esett a vajas-lekváros reggelente.  Aztán egyik nap, mégis arra ért haza a férje, hogy a nő háta csupa liszt, pedig aznap, hónapok óta először, nem sütött semmit.

epresvaniliás1.jpg

Molnár kedvence torta (más néven Kakaós-vaníliás-epertorta, de hát na!)

Hozzávalók a piskótához (1 laphoz):

- 3 tojás

- 2 ek liszt

- 1 ek kakaó

- 3 ek porcukor

- 1/3 zacskó (5 g) sütőpor

Süssünk három piskótalapot, vagy egy nagyot, és vágjuk három felé, ha ilyen ügyesebb fajták vagyunk. Érdemes egy nappal előbb megsütni, mert akkor könnyebb tölteni.  

epresvaniliás2.jpg

Hozzávalók a töltelékhez:

- eper

- 2 csomag vaníliás pudingpor

- 6 dl tej

- 8 ek kristálycukor (a kakaós piskóta nem annyira édes, úgyhogy elbírja a puding, de ha te nem bírod el, akkor elég lesz a 6 ek is)

Állati bonyolult lesz (a jövő gasztrobloggerei alig fogják tudni rekonstruálni), a tej-pudingpor-kristálycukor trióból sűrű pudingot főzünk, még melegen megtöltjük vele az eperrel kirakott piskótalapokat. De ne aggódjatok, a borítással lehet jót játszani. Pont így kell csinálni. A díszítésnél a megmaradt masszához kevertem egy kis piros ételfestéket, és abból szaggattam ki a szíveket. Egy kis vajas-cukorral ragaszd őket a tortára, mert különben lepottyannak.  

Nem is tudom, süssétek molnárok szülinapjára vagy olyan barátnőkére, akik csalják a férjüket.

Zenóbia a Facebookon!

Masnit?

masnistorta1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr735307614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása