Zenóbia

Zenóbia

Charlotte diós keksze

2013. május 25. - Zenóbia

A napokban volt a Nemzeti Kicsi vagyok Csúnya és Kövér és Ráadásul még a Combom is Rövidebb a kelleténél Fesztivál, ezúton gratulálunk a résztvevőknek! Gyertek jövőre is, fasza lesz! Van már egyébként combhosszabbító műtét? Ha nincs, akkor van benne lehetőség, csak mondom. Követve a sztereotípiákat, először vásárlással próbáltam javítani a helyzeten, ez kicsit segített, de nem eléggé, így este tízkor kénytelen voltam nekiállni gömbölygetni, ezt itt lent. Simán megérte, csináljatok ilyet! Főleg, ha épp fesztivál hangulatban vagytok, akkor aztán különösen. 

charlottekeksz1.jpg

Hannah Swensen féle Charlotte diós keksze 4/5

Hozzávalók:

- 15 dkg vaj

- 15 dkg barnacukor

- 2 tk vanília aroma

- fél tk szódabikarbóna

- 1 tk sütőpor

- 1 tk só

- 15 dkg darált dió

- 2 tojás

- 25 dkg liszt

A vajat olvaszd meg a mikróban, öntsd hozzá a kimért cukorhoz. Add hozzá a vanília aromát, sót, sütőport, szódabikarbónát, keverd össze jól. Most jön a darált dió, majd a villával felvert tojások, végül pedig apránként a liszt. A tésztát tedd hűtőbe kicsit, úgy könnyebb lesz gombócokat gyártani belőle. Ha letelt a kicsi, már gömbölygethetsz is, arcodon üdvözült mosollyal. Diónyi golyókat, hát persze, hogy diónyi golyók kellenek a diós kekszhez! Sütőpapírra, egymástól 5-6 centire, majd lapítsd le őket egy villával, lesznek rajtuk cakkok. 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc. Rácson hűtsd ki a sütiket, majd sorakoztasd fel őket leterített alufóliára, hogy legyen mire lefolydogáljon a bevonat, míg meg nem szilárdul.

charlottekeksz2.jpg

Bevonat:

- 7 dkg vaj

- 20 dkg porcukor

- 2 tk vanília aroma

- fél dl habtejszín

- 5 dkg apróra vágott dió

- negyed diódarabok a tetejére

Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, melegítsd, míg halványbarna színe nem lesz. Akkor vedd le a tűzről és keverd hozzá a többi cuccot, a negyed diók kivételével lehetőleg. Még melegen kezd el megkenni vele a kekszeket, tegyél a tetejükre díszdiót. Előbb-utóbb elkezd megkeményedni a cucc, akkor újra olvaszthatod, de én nem jutottam el idáig, simán kenhető maradt végig. És pont elég volt, ami az elsőkről lefolyt, kiválóan felhasználható volt az utolsó négy darab kekszhez. Hagyd úgy egy éjszakát, reggelre megszilárdul rajtuk a máz. Hadd ne mondjam, hogy ha reggel tejeskávét iszol hozzá, akkor pont le fogod szarni, hogy az éjjel sem lett hosszabb a combod.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr15317971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TundeDTTaylor 2013.05.28. 00:09:32

En vadliredukalo mutetre gyujtok idorol idore, hatha kutyafasza lennek utana a zongora labaihoz kepest...gintoniccal mondjuk nincs nalam szekszibb. Sutom nincs, esku gombolygetnek.

Zenóbia 2013.05.28. 11:45:58

@TundeDTTaylor: :D na ja, két-három pohár bor után simán versenyre kelnék veled a legszexibb királyány címért. :D
vagy leütnék valakit, és kioperálnám a szép hosszú combcsontját...
Éljen a gintonic és a bor!
süti beállítások módosítása