Nekünk simán el lehet ezt adni, hogy nézd már de szép zöld doboz, és zebra mosolyog rajta, hát milyen jó fej már, vigyorgó zebra, és puding lesz belőle, az csak jó lehet, vegyük meg. Aztán szolgáljuk fel egy ünnepi vacsi (téliszalámis szendvics chilis sajttal, főtt tojással, retekkel) után desszertnek, hogy tovább fokozzuk a kulináris élvezeteket, meg a röhögést.
Zebrapuding
Hozzávalók:
- egy doboz Dr. Oetker zebra puding (most látom, van belőle tigrises is, elvesztünk)
- 6 dl tej
Bontsuk ki a dobozt. Vegyük ki belőle a két féle pudingporos zacsikat. Borítsuk őket egy-egy tálba. Keverjük simára 3-3 dl tejjel. Verjük fel habverővel, ha van két habverőnk, akkor verhetjük egyszerre a kettőt is, így lesz az élet csupa móka és kacagás. Besűrűsödnek. Vegyünk elő tetszés szerinti formájú poharakat, és ügyesen rétegezzük bele a kétfajta krémet. Ha kész, csodálkozzunk rá, hogy jééé, zebra! Szórjuk meg a tetejét díszgyöngyökkel-tortadarával-zsemlemorzsával azzal ne, majd mutassuk meg a madárnak, akinek úgy ránézésre tetszik a dolog:
Tegyük hűtőbe. Evés közben a díszbigyók agyrázkódás közeli állapotot okoznak, amit kellemesen ellensúlyoz a puding krémessége. Idióta pudinghoz idióta poszt jár.