Pár éve nagy divat volt ez a süti, mindenki ezt sütötte úton-útfélen, orrba-szájba, orrvérzésig, családi ünnepre, bérmálkozásra, esküvőre, keresztelőre, temetésre tán túl vidám kinézetű. De még arra is. Mindenki, de tényleg. Mirindával, Fantával, az elvetemültebbje kólával, vagy málnás üdítővel, netán kiwissel. Nekem meg valami titkolt ellenérzésem volt az egész sütivel, mert baszki milyen ez már, hogy fanta van benne, ne már, meg hogy néz ez ki, kikericssárga, jáj. A divathullámban természetesen mi is sütöttük orrvérzésig, de már jó pár éve nem volt hozzá szerencsénk. Most eszembe jutott, hogy de hát mi ezt szerettük, ha ciki ha nem, próbáljuk ki újra. Nem volt nagy baklövés, azt kell mondjam, és a házassági évfordulós szülők (39 éve) is azt mondják. A neten összeolvastam ki hogyan csinálja, ezekből kreáltam a saját verziót.
Fanta-szelet
Hozzávalók a tésztához, 28x38-as méretű tepsihez. Nem tehetek róla, tényleg ekkora, na.
- 8 tojás
- 5 ek liszt
- 3 ek kakaópor
- 8 ek porcukor
- 1,2 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
A tojások fehérjét verjük fel habnak egy külön tálban. A tojássárgájákat a cukorral és az olajjal keverjük ki, majd adjuk hozzá a kakaót, sütőport és a lisztet, mehet géppel. A végén már fakanállal óvatosan a felvert tojáshabot. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sül. Nagyon durván finom tészta, annak ellenére, hogy tulképp csak gy piskóta, ódákat tudnék róla zengeni, az olajtól annyira puha és krémes és a kakaó is pont jó arányú benne, ezt simán másra is fel lehet használni.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 kg túró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A kihűlt piskótára kenjük rá a homogénné kevert krémet, simítsuk el szépen, mert nagyon ügyesek vagyunk. Rakhatunk rá nagyon akkurátusan csudálatosra karikázott narancsot, de teljesen felesleges, mert úgysem látszik át a sárga cuccon amit még rá fogunk borítani, viszont nem lehet tőle szépen szeletelni.
Hozzávalók a sárgasághoz:
- 7,5 dl fanta
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek kristálycukor
A pudingport és a cukrot keverjük simára némi fantával, majd öntsük hozzá a többihez és főzzük meg mint a rendes pudingot. Ha már kihűlt, kenjük rá a túróra. Teljesen tök jól fog kinézni, mintha műanyag lapot tettünk volna a tetejére, de ízre nem olyan, nem aggódik. Engem mindig meglep, hogy jé, ez valójában állati finom süti. Úgyhogy süssük továbbra is zsúrra-bulira-akármire.