Zenóbia

Zenóbia

Püspökkenyér

2012. február 13. - Zenóbia

Végy egy szimpatikus tálat. Kutyulj ki benne egy piskótát. Menj be a spájzba, hozd ki az első öt dolgot ami a kezedbe akad, majd darabold őket apróra. Szórd bele a kikevert piskótatésztába. Keverd meg. Öntsd a tepsibe. Tűpróbáig süsd.

Püspökkenyér

Kutyultam egy piskótát 10 tojásból, mert három őzgerinc formám van, szóval ez így ideális mennyiségnek tűnt. Először felvertem kis sóval a fehérjéket, hozzáborítottam a tíz kanál porcukrot és azzal tovább vertem, míg szép fényes nem lett. Bele a tojások sárgája, még mindig keverőgépről beszélünk. Aztán már nem, a 10 kanál liszt meg az egy zacsi sütőpor már fakanállal megy bele, próbáljuk úgy, hogy ne találkozzon egyik vendég sem kis lisztcsomóval a kisült tésztában. Bár ennél a sütinél nagyjából mindegy, mert úgyis annyi gezemicét hajigálunk bele, hogy a lisztnek tulajdonképpen esélye sincs.

Mehet bele az apróra darabolt birsalmasajt, aszalt sárgabarack, aszalt áfonya, darabolt dió, darabolt maradék mikulás csoki, asszem ebbe most ennyi. Sütőpapírral kibéleltem a formákat és 180 fokon megsütöttem őket tűpróbáig.

Fogtam a maradék mikulásokat, felolvasztottam egy kis margarinnal, majd ráborítottam a sütikre. A kis fehér bogyeszok a csokimázban a stracciatellás bocimikiből származnak. Szeleteli, megeszi.  

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr784101816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása