Piaci ebéd otthon, ilyenkor már ideális, mert lehet szellőztetni az olajszagot utána napokig, anélkül, hogy befagyna a seggetek.
Virslis lángos
A nem virslis meg itt van, pont abban különbözik, hogy abban nincs virsli, ebben meg van, meg ez fele adag, mert nem voltunk heten.
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,25 dl tejföl
- 1 közepes főtt áttört krumpli
- 2,5 dl tej
- só
- virsli - sajtos Orsi, nyilván
Az élesztőt futtasd fel kis cukrozott langyos tejben, majd öntsd a keverőtálba, amibe már előzőleg belemértél minden mást. Dagassz belőle gombócot, kézzel, géppel, amid van, nekem gép jutott. Tedd meleg helyre kelni, ha megkelt, olajozott kézzel tépj le belőle egy gombócnyit, húzgáld szét, tegyél rá egy virslit, hajtsd rá. Ne legyen nagyon vastag a tészta, mert akkor nem fog átsülni, és az nem annyira vicces. Ha ráhajtottad, vagdosd be késsel a tésztát úgy, hogy a virslit is bevagdosd félig. Tedd forró olajba, és süsd, míg meg nem pirul szépen mind két oldala. A miénk kicsit vastag tésztájú lett, meg kicsit kutyacsont formájú, meg roppant bénák a képek is, de a miénk és szerettük, meg már majd éhen haltunk, úgyhogy nem foglalkoztam sokat a designnal. Mondjuk szerintem ha foglalkoztam volna, akkor sem lett volna sokkal jobb a helyzet, lássuk be. Sajtot reszeltünk a tetejére, én ettem hozzá ketchupot is, az Iván meg nem.
Tehettek a belsejébe a virsli mellé is sajtot, vagy körbetekerhetitek baconnel, meg mittudomén, ne fogjátok vissza magatokat, ha pont a töltött lángosnál akarnátok kiélni a fantáziátokat, mit lehet tudni.
Zenóbia a Facebookon! - is ott van.
Ja, és még ez is, gyertek el, lángos mondjuk pont nem lesz: Restaurant day - Zenóbia - Főleg süti!