Zenóbia

Zenóbia

Virslis lángos

2014. április 05. - Zenóbia

Piaci ebéd otthon, ilyenkor már ideális, mert lehet szellőztetni az olajszagot utána napokig, anélkül, hogy befagyna a seggetek.    

DSC_0161.JPG

Virslis lángos

A nem virslis meg itt van, pont abban különbözik, hogy abban nincs virsli, ebben meg van, meg ez fele adag, mert nem voltunk heten.

Hozzávalók:

- 0,5 kg liszt

- 2,5 dkg élesztő

- 1,25 dl tejföl

- 1 közepes főtt áttört krumpli

- 2,5 dl tej

- só

- virsli - sajtos Orsi, nyilván

Az élesztőt futtasd fel kis cukrozott langyos tejben, majd öntsd a keverőtálba, amibe már előzőleg belemértél minden mást. Dagassz belőle gombócot, kézzel, géppel, amid van, nekem gép jutott. Tedd meleg helyre kelni, ha megkelt, olajozott kézzel tépj le belőle egy gombócnyit, húzgáld szét, tegyél rá egy virslit, hajtsd rá. Ne legyen nagyon vastag a tészta, mert akkor nem fog átsülni, és az nem annyira vicces. Ha ráhajtottad, vagdosd be késsel a tésztát úgy, hogy a virslit is bevagdosd félig. Tedd forró olajba, és süsd, míg meg nem pirul szépen mind  két oldala. A miénk kicsit vastag tésztájú lett, meg kicsit kutyacsont formájú, meg roppant bénák a képek is, de a miénk és szerettük, meg már majd éhen haltunk, úgyhogy nem foglalkoztam sokat a designnal. Mondjuk szerintem ha foglalkoztam volna, akkor sem lett volna sokkal jobb a helyzet, lássuk be. Sajtot reszeltünk a tetejére, én ettem hozzá ketchupot is, az Iván meg nem.

 

Tehettek a belsejébe a virsli mellé is sajtot, vagy körbetekerhetitek baconnel, meg mittudomén, ne fogjátok vissza magatokat, ha pont a töltött lángosnál akarnátok kiélni a fantáziátokat, mit lehet tudni.

Zenóbia a Facebookon! - is ott van. 

Ja, és még ez is, gyertek el, lángos mondjuk pont nem lesz: Restaurant day - Zenóbia - Főleg süti!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr895881316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigPi 2014.04.06. 06:13:16

Orosházán ettem először töltött lángost, igaz az káposztás volt. Azóta is az a kedvencem.

Zenóbia 2014.04.06. 20:00:28

@BigPi: Én is nagyon szeretem, és a káposztásat is szeretném biztosan, majd ha látok valahol, megkóstolom! .) itthon azt nem lehet, mert az Iván elmondhatatlanul utálja a káposztát. :)

élhetetlen 2014.04.25. 14:40:00

Csak benéztem.
Különvélemény. Nem igazán szeretem az így töltött lángosokat, mert pl. a virsli mellett sem úgy sül meg a tészta, mint a külső részén. A lángost megsütöd, a felesleges darabokat berakod a mélyhűtőbe. (én bedőlök a piaci lángosnak is, és képes vagyok bespájzolni is belőle, ha lusta vagyok sütni). És akkor jöhet akármi. Lecsó, virslis lecsó, Kenesén a Degeszben vett velős pacal, pörköltmaradék, maradék karalábé főzelék, Neked az egyszemélyes párolt káposzta, Ivánnak kolbászkarikák, csak úgy vékonyan elkenve a lángoson, és amit kíván, vagy egy kanál tejföl, vagy egy kis sajt a tetejére, és be a sütőbe.
süti beállítások módosítása