Az úgy volt, hogy maradt négy tojásfehérje a Darázsfészekből, meg maradt egy kis doboz mascarpone sajt még karácsonyról, darált dió meg mindig van, meg anyuéknál találtam citromot is a spejzban, meg sütési kedv is maradt a Darázsfészek után, mondjuk ez utóbbin őrült mód meg vagytok lepve, mi? Sejtettem.
Citrommázas-diós kocka
A tészta receptje Péter Jánosné Sütemények és egyéb édességek könyvéből van.
Hozzávalók:
- 4 tojás fehérje
- 200 g porcukor
- 200 g darált dió
- 185 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 citrom reszelt héja
- 6 ek tej
- 200 g margarin
A margarint olvaszd meg, hagyd lehűlni. A tojásfehérjét verd fel keményre, a felénél add hozzá a porcukrot, verd tovább. Mehet bele apránként a többi hozzávaló, kb. tetszőleges sorrendben, tök mindegy. Sütőpapíros, 180 fokos sütőben 20 perc. Ha teljesen kihűlt, jöhet rá a máz.
Máz:
- 250 g mascarpone
- 2 citrom leve
- 150 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Sosem jönnél rá, keverd össze robotgéppel a hozzávalókat, kend a süti tetejére, kockázd fel, rakosgass a tetejére kandírozott narancsdarabkákat, ha van otthon. Ha nincs, akkor ne. Irtó finom a tésztája is, a krémmel meg különösen irtó finom, ne hagyjátok ki. Szerintem.
Meg a Facebook-ot se hagyjátok ki, ki tudja, a végén még nyertek valami sütit egyszer, vagy ilyesmi.