Persze-persze, most is sütnöm kéne, ahelyett, hogy a Halas-napokon innám a fröccsöt, enném a marhapörköltet sajtos-tejfölöl lángossal, csapkodnám a szúnyogokat, meg innám a fröccsöt. De most nekem más süti a kürtöskalácsot, ti meg ugorjatok el a sarki cukiba krémesért, vagy süssetek magatoknak ilyet, mert gyorsan megvan. A fröccs is megy hozzá. Na jó, nem, bár ez engem sosem zavart, tudjátok, túrós csusza szalonnával-kristálycukorral.
Kevés melós süti, a tésztát nem kell nyújtani, a krémhez nem kell keverőgép és izomerő sem, ráadásul konzerv gyümölcsből van, mindennek ellenére meg még finom is, rejtély.
Hannah Swensen féle Ananászos szelet 4/9
Hozzávalók a tésztához:
- 225 g liszt
- 150 g vaj
- 75 g porcukor
- 1 tk sütőpor
Keverd ki a hozzávalókat, morzsold bele a kivajazott tepsibe, ami nekem 25*35-ös, ezért ez itt másfeles adag tészta. 175 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig, addig csináld meg az alábbi krémet. A sütőt ne kapcsold ki, mert még kelleni fog.
A krémhez:
- 1 konzerv ananász
- 4 tojás
- 50 g porcukor
- fél tk só
- 1 tk sütőpor
- 4 ek liszt
A konzervet borítsd egy tálkára rakott szűrőre, hogy lecsöpögjön, a levét is felhasználjuk majd. A tojást villával verd fel, add hozzá a cukrot és a sót, keverd össze. Öntsd hozzá az ananászlevet és a lecsöpögtetett ananászt, most hogy ezt leírtam tulajdonképpen nem is tudom, hogy mi a francnak kellett lecsöpögtetni, nyilván azért, hogy több legyen a mosogatnivaló. Te ne csöpögtesd le, egyszerűen csak nyisd ki a konzervet, és borítsd bele, keverd össze, szuper. A lisztet és a sütőport mérd ki egy bögrébe, majd keverd simára egy kis ananászos lével, ha már kellőképpen felhígítottad, add hozzá a többi krémhez. Ami valójában nem annyira krém, mert folyik, de majd az lesz. Öntsd rá a félig megsült tésztára, oszlasd el az ananászokat, hogy jusson mindenfelé, és süsd még további 35-40 percig. Kihűlve vágd zserbó méretűre, vagy leginkább olyan méretűre meg alakúra vágod, amilyenre csak akarod. Aprócska ananászokat is faraghatsz belőle, már ha nem vagy teljesen normális. Szórd meg porcukorral, tádámm, kész!