Zenóbia

Zenóbia

Ananászos szelet

2013. július 13. - Zenóbia

Persze-persze, most is sütnöm kéne, ahelyett, hogy a Halas-napokon innám a fröccsöt, enném a marhapörköltet sajtos-tejfölöl lángossal, csapkodnám a szúnyogokat, meg innám a fröccsöt. De most nekem más süti a kürtöskalácsot, ti meg ugorjatok el a sarki cukiba krémesért, vagy süssetek magatoknak ilyet, mert gyorsan megvan. A fröccs is megy hozzá. Na jó, nem, bár ez engem sosem zavart, tudjátok, túrós csusza szalonnával-kristálycukorral. 

Kevés melós süti, a tésztát nem kell nyújtani, a krémhez nem kell keverőgép és izomerő sem, ráadásul konzerv gyümölcsből van, mindennek ellenére meg még finom is, rejtély.

ananászospite2.jpg

Hannah Swensen féle Ananászos szelet 4/9

Hozzávalók a tésztához:

- 225 g liszt

- 150 g vaj

- 75 g porcukor

- 1 tk sütőpor

Keverd ki a hozzávalókat, morzsold bele a kivajazott tepsibe, ami nekem 25*35-ös, ezért ez itt másfeles adag tészta. 175 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig, addig csináld meg az alábbi krémet. A sütőt ne kapcsold ki, mert még kelleni fog.

A krémhez:

- 1 konzerv ananász

- 4 tojás

- 50 g porcukor

- fél tk só

- 1 tk sütőpor

- 4 ek liszt

ananászospite1.jpg

A konzervet borítsd egy tálkára rakott szűrőre, hogy lecsöpögjön, a levét is felhasználjuk majd. A tojást villával verd fel, add hozzá a cukrot és a sót, keverd össze. Öntsd hozzá az ananászlevet és a lecsöpögtetett ananászt, most hogy ezt leírtam tulajdonképpen nem is tudom, hogy mi a francnak kellett lecsöpögtetni, nyilván azért, hogy több legyen a mosogatnivaló. Te ne csöpögtesd le, egyszerűen csak nyisd ki a konzervet, és borítsd bele, keverd össze, szuper. A lisztet és a sütőport mérd ki egy bögrébe, majd keverd simára egy kis ananászos lével, ha már kellőképpen felhígítottad, add hozzá a többi krémhez. Ami valójában nem annyira krém, mert folyik, de majd az lesz. Öntsd rá a félig megsült tésztára, oszlasd el az ananászokat, hogy jusson mindenfelé, és süsd még további 35-40 percig. Kihűlve vágd zserbó méretűre, vagy leginkább olyan méretűre meg alakúra vágod, amilyenre csak akarod. Aprócska ananászokat is faraghatsz belőle, már ha nem vagy teljesen normális. Szórd meg porcukorral, tádámm, kész!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr425383586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása