Zenóbia

Zenóbia

Mandulás csók

2013. április 21. - Zenóbia

Az MMSZ (a Marcipán Márpedig Szar) csoport tagjai itt be is fejezhetik az olvasást, mert ők garantáltan nem fognak enni ebből a sütiből, ha csak nem mazochisták. Esetleg tudnám javasolni a csoport egyik különösen utált tagjának öngyilkosságba kergetéséhez. Sütimorzsák a szőnyege alá, a ruhái zsebébe, a tusfürdőjébe, egy hét múlva tikkelni fog, egy hónap múlva leveti magát egy hídról. Kicsit elragadtattam magam? Ó.  

Az MMF (a Marcipán Márpedig Fasza Fantasztikus) csoport tagjai azonnal kössenek kötényt és álljanak neki mandulás gombócokat gömbölygetni, mert annak ellenére, hogy marcipán meg sehol, a süti azért mégis marcipán ízű, marcipán illatú, marcipánmarcipánmarcipán. Nem mondom, hogy tippeljétek meg, melyik csoportba tartozik az Iván és melyikbe én, mert csak feleslegesen tépném itt a szám, mint ahogy tépem is. Majd ha megöregszünk és semmi más dolgunk nem lesz, mint egymást idegesíteni, akkor egyik kezemben a görbe bottal, a másikban meg lekvárba mártogatott marcipán rudacskákkal fogom kiüldözni a nappaliból, hogy nyugodtan nézhessem a Paprika tévét.    

mandulascsok1.jpg

Hannah Swensen féle Mandulás csók 4/2

Hozzávalók:

- 10 dkg vaj

- 20 dkg kristálycukor

- 5 dkg barnacukor

- 1 tk vanília aroma

- 1 tk mandula aroma

- 1 tk szódabikarbóna

- 1 tk sütőpor

- 1 tk só

- 10 dkg finomra őrölt mandula (őrlés után legyen annyi)

- 2 tojás

- 30 dkg liszt

- 10 dkg csoki

mandulascsok2.jpg

A megolvasztott vajat keverjük el az előzőleg egy tálba kimért cukrokkal. Adjuk hozzá az aromákat, a sót, a sütőport meg szódabikarbónát. Ha eléggé lehűlt, akkor a villával felvert tojásokat, majd a finomra őrölt mandulát. A végén keverjük hozzá apránként a lisztet is, majd a darabolt csokit. Nem kell hűteni meg semmi, lehet egyből gömböcöket gyártani, diónyi nagyságúakat, de ez most lehet nagyobb is, mint amit a képeken láttok, mert nem nő meg nagyon. Kivajazott tepsire tesszük őket. 175 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc, de semmiképpen sem tíz, mert ha tíz, akkor már megkeményedik a süti hűlés után. Két percig hagyd a tepsin, majd rakd át rácsra a sütigömböket hűlni. Harapj bele! Azt mondtam már, hogy marcipán íze lesz?

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr645218234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2013.10.19. 22:47:23

Jól írsz, szívesen olvasom. :-)

Zenóbia 2013.10.20. 19:59:55

@Scala: Köszönöm, nagyon örülök, hogy tetszik! :)
süti beállítások módosítása