Zenóbia

Zenóbia

Banános-csoki

2012. október 25. - Zenóbia

Rothadó félben levő banánok igen gyors felhasználására klassz megoldás, főleg, ha az embernek olyan férje van, aki szereti a Schoko-Bananent. Azt nagyon, de amúgy bármit ami banános. Biztosan azért vett feleségül, mert én meg nem, így aztán az övé lehet az összes banános csoki, banános túrókrém, banános akármi. Pedig a banánt szeretem. A recept innen.

banánoscsoki1.jpg

Banános-csoki

Hozzávalók:

- 2 banán

- 2 ek porcukor

- 15 dkg darált háztartási keksz, amiből nekem nem volt ennyi, így klopfolóval összetörtem némi babapiskótát és azzal pótoltam

- egy citrom reszelt héja

- 2 kk citromlé, kóstolgassátok, én többet tettem

banánoscsoki2.jpg

Összetöröd a banánokat villával, aztán a többi cuccal, golyócskákat formázol. Tedd őket mélyhűtőbe, míg meg nem szilárdulnak, úgy fél-egy óra. Ha ez megvan, olvassz meg úgy tíz dkg étcsokit, adj hozzá egy kis olajat vagy vajat, mártsd bele a banángolyszikat, a csoki jól rádermed mivel hidegek, és örülj nekik. Az enyémek kis gnóm golyók lettek, de hát na.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr274867998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PrettyWitch 2012.10.26. 07:31:08

Ez is nagyon jól hangzik, és milyen egyszerű!

Zenóbia 2012.10.26. 20:51:11

@PrettyWitch: Nagyon durván egyszerű tényleg, bár ha az ember szépre akarná csinálni, akkor azért az okozhatna némi bonyodalmat. :)

spotty 2012.10.30. 14:27:34

Nagyon jól hangzik. Nálunk mondjuk mindenki szereti a banánt, úgyhogy osztozkodás lesz. A csokiról meg nem is beszélek. Az uram valamelyik nap beállított egy rakás kocsival, mondván,hogy olvasta hogy nyerni lehet vele és megkapom a kocsit ha sikerül, csoki meg úgyis kell itthonra...Drága párom van :) Egyébkét meg tényleg lehet vele: fon.gs/nyerocsoki
süti beállítások módosítása