Zenóbia

Zenóbia

Boszorkány ujjak

2015. október 28. - Zenóbia

boszorkanyujjak7.jpg

Kivételesen időben kaptok posztot, hogy még megsüthessétek a hétvégi Halloween bulira, mert annyira jó fej vagyok. Mondjuk ha azt nézzük, hogy tavaly is megsütöttem, csak aztán legközelebb márciusban jutott eszembe, hogy jé, ehhez meg nem írtam receptet, de valljuk be, Húsvétra hülyén nézett volna ki. Most újragyártottam, tapasztalatokkal gazdagodva. Például, hogy az az igazán horrorisztikus, ha a véres körömágyat fekete "körömlakkal" tálalod, mint a rendes boszorkányokhoz illik. A hétvégén úgyis azt mondta nekem valaki, hogy simán megirigyelheti a hajamat bármelyik cigánylány, és ez vélhetően egy darabig így is marad, bár vannak olyan terveim, hogy egyszer még leszek rövid hajú, szőke, de az még úgy tíz év, kénytelenek lesztek addig is olvasni a blogot, nehogy lemaradjatok. Irtó macerás süti, készüljetek.  

boszorkanyujjak1.jpg

Boszorkány ujjak

Hozzávalók:

- 200 g darált dió

- 400 g liszt

- 280 g vaj

- 140 g porcukor

- 2 tojás

- 1 csomag sütőpor

- csipet só

- piros ételfesték

- 150 g mandula 

Praktikus, ha előző nap van időd megpucolgatni a mandulákat, mert úgy nem tart négy órát megcsinálni az egészet, hanem csak hármat. Önts a héjas  mandulákra forralt vizet, hagyd öt percig, aztán simán le lehet húzni a héját. 

boszorkanyujjak3.jpg

Bedobálod mind egy tálba, az ételfesték és a mandula kivételével, összegyúrod, és mehet a hűtőbe egy órára. Ebből a mennyiségből lesz vagy száz darab ujjacska, a végére szétment a derekam, de ez valsz azért is volt így, mert a konyhapult nem feltétlen kompatibilis a magasságommal, meg mert nem járok Pilatesre, mert helyette sütök (meg borozok). Szóval elnyújtod a tészta egy részét, kb. úgy, hogy egy ujjnyi hosszúra tudd vágni és ne legyen fél centinél vastagabb. Aztán vágsz max egy centi vastag csíkot. Belenyomod a végébe a mandulát, úgy, hogy kicsit lelógjon a tésztáról. Aztán leszeded, és a gödröcskét befested piros ételfestékkel, majd visszanyomod a mandulát. Jól megnézed az ujjaidat, és a közepétől kicsit feljebb benyomod két oldalról a tésztát, majd fogpiszkálóval nyomsz bele "ráncokat". Mehet a kivajazott tepsire. Mindezt százszor. Egy kicsit terülnek, emiatt fontos, hogy ne vágd túl szélesre, mert akkor duci ujjak lesznek, az meg nem annyira félelmetes. 

200 fokon 12 perc. A Karancsban legalábbis annyi. Ha már barnul az alja, akkor jó. És még mindig nincs vége, ki kell őket lakkoznod. 

Ehhez kell:

- 100 g étcsokoládé

- 50 g vaj

Összeolvasztod az étcsokoládét vajjal, majd fogod az ecsetet, jobb híján egy szemhéjpúder ecsetet, amit nem használsz, és felkened a körmökre a "lakkot". Hagyod rádermedni, és már kész is. Mindezt megcsinálod százszor. Mert nem vagy épelméjű. De hát melyik boszorkány az?  

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr738027526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hollandexxonvaldez 2015.10.28. 19:24:28

Finom lehet de mivel Magyarországon nincs hellóvin,hanem Mindenszentek van,arra ugye nem sütivel készülünk,igy ez egy tök felesleges cikk.

within 2015.10.29. 06:48:26

Mi a here az a halloween?
süti beállítások módosítása