Zenóbia

Zenóbia

Kókuszos-körtés SütiTorony

2014. október 01. - Zenóbia

Ó, ezt a receptet még a nyár közepén szereztem, az ország másik végéből, amikor Loretta hazavitt megmutatni, hogy kivel szokott körmöt lakkozni, meg világmegváltani, meg ki kényszeríti olyanokra, hogy 24 órán keresztül muffintésztát kanalazzon. Szerencsére az utólagos visszajelzések alapján jó benyomást keltettem, pedig sikerült a legszakadtabb farmeremben menni, de ez már csak a vonaton jutott eszembe. Viszont végre-végre-végre az egész nyár alatt egyetlen egyszer, de azon a hétvégén kijutottunk a strandra, és napoztunk, meg lángost ettünk, meg fröccsöt ittunk, meg fürödtünk, meg napoztunk, dejóvolt. Menjetek Kisvárdára strandra. Nem muszáj most.  körtéskókuszos6.jpg

Kókuszos-körtés SütiTorony

(Blikk Nőkből származik)

Hozzávalók a piskótához (közepes méretű tepsi):

- 8 tojás

- 400 g porcukor

- 380 g liszt

- 1 sütőpor

- 1 csipet só

- 6 ek víz

A tojásokat válaszd szét, verd fel keményre a fehérjét, tedd félre. Praktikusan így nem kell elmosni a habverőt, mielőtt nekiállsz a másik felverős történetnek, én meg praktikus lány vagyok. A tojássárgákat verd fel a porcukorral és a 6 ek vízzel fehéredésig. Mehet bele a liszt, sütőpor, szintén géppel. Végül a felvert hab, de az már nem géppel, hanem kézi habverővel. Felezd el, süss belőle két lapot, 180 fokra előmelegített sütőben úgy 20 perc, szurkáld meg fogpiszkával. Hagyd őket hűlni, majd az egyik lapot morzsold össze. Lehetőleg a randábbikat, már ha van olyan, ha mindkettő csodaszép, dobj fel pénzt.

körtéskókuszos1.jpg

Körtés cucc:

- 750 g körte

- 50 ml rum

- 1 ek kristálycukor

A körtés cucc alá:

- meggylekvár. vagy bármilyen. mondjuk ne körte. annak nem sok értelme lenne, valljuk be.

Ezt mind pürésítsd, majd keverd össze masszává a morzsolt piskótával. Az egyben maradt piskótalapodat kend meg a lekvárral, majd oszd el rajta egyenletesen a körtés réteget, eddig nem lesz túl szép, de mindjárt javítunk rajta.

körtéskókuszos4.jpg

Kókuszos réteg:

- 250 ml tej

- 125 g kókuszreszelék

- 200 g porcukor

- 250 g vaj

A tejet forrald fel, add hozzá a kókuszreszeléket, és főzd úgy öt percig. Hagyd hűlni, addig a vajat keverd ki habosra a porcukorral, aztán dolgozd össze a kettőt. Én itt úgy döntöttem, hogy szerintem simán belemehet még 75 g kókuszreszelék (ez így összesen 200 g, a gyengébbek kedvéért), meg amúg még kicsit több is akár, de nekem ennyi volt otthon. Mehet rá a körtés részre, így egyrészt már lényegesen szebb, másrészt meg ez marhára nem egy kis könnyed modern süti, de ha engem kérdezel, nem is kell annak lennie. Sőt.  

körtéskókuszos3.jpg

Zenóbia a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr986697349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása