Zenóbia

Zenóbia

Mogyoróvajas-dzsemes golyó

2014. június 27. - Zenóbia

Na most fogyott el a mogyoróvaj, nekem meg legközelebb novemberben lesz valami ünnep, úgyhogy aki akar nekem ajándékot venni és képes a következő pár hónapban ezt a frenetikus ötletet észben tartani, akkor: mogyoróvaj. Köszi. Addig majd az emlékeinkből élünk.

mogyoróvajasdzsemeskeksz2.jpg

Hannah Swensen féle Mogyoróvajas-dzsemes golyó 8. kötet

Hozzávalók:

- 220 g vaj

- 300 g kristálycukor

- 1 tk vanília kivonat

- 1 tk szódabikarbóna

- 1 tk sütőpor

- 1 csipet só

- 250 g mogyoróvaj

- 2 tojás

- 80 g aprított sósmogyoró

- 400 g liszt

- lekvárlekvárlekvár. lekvár. márminthogy dzsem.

mogyoróvajasdzsemeskeksz5.jpg

Megolvasztod a vajat, ráborítod a cukorra, összekevered. Mehet bele a vanília, sütőpor, só, szódabikarbóna, kever. Villával felvert tojások, aprított mogyoró, keverés, mogyoróvaj, meg apránként a liszt. Tedd hűtőbe, hogy könnyebb legyen gömbölygetni. Az tök jó egyébként, amikor tiszta ideg vagy, és legszívesebben klopfolóval ütnéd szét a sósmogyorót apró darabokra, de épp muszáj csendben-halkan csinálnod, úgyhogy marad a nagykés-deszka, nagyon lassan, óvatosan, amitől aztán még rohadtul idegbetegebb leszel, szóval a végén kénytelen leszel úgy levezetni az idegbajodat, hogy megeszel egy tepsi kekszet. Vagy megennél, ha még mindig enyhe evészavaros lennél, de már nem. Marad a pálinka.

mogyoróvajasdzsemeskeksz4.jpg

Nah, most, hogy ezt ilyen szépen levezettem nektek, jöhet a gömbölygetés. Sütőpapíros tepsire, aztán az ujjaddal nyomj a közepükbe mélyedést, de tényleg mélyedés legyen, mert nem vicces, ha kifolyik a lekvár. Applikáld bele a lukacsokba a dzsemedet, ami azért praktikusabb, mint a lekvár, mert nekem az áfonya tök híg volt, így aztán ugyan finom, ámde vállalhatatlan kinézetű kekszeim is születtek, azokat rohadtul nem fogom megmutatni. De az epres klassz lett, édessóssmogyorós, perverz.

mogyoróvajasdzsemeskeksz1.jpg

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr846303893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2014.06.29. 10:34:08

Nagyon vagány, csak nekem sincs mogyoróvajam most :(

Zenóbia 2014.06.30. 11:40:34

@Túrós: hát ez a nagy baj!!! :)
süti beállítások módosítása