Zenóbia

Zenóbia

Marcipános muffin

2014. május 10. - Zenóbia

Vannak egyébként pillanatok, amikor azt gondolom, hogy most komolyan ez kellett nekem, hogy itt rohadjak a konyhában napestig, munka után?! Ahelyett, hogy a kanapén döglenék és olvasnám a vadiúj e-bookomon (ami miatt szemen köpöm magam, de muszáj volt, és most már ráaásul szeretem is, rettenet) a következő Setét Torony részt, amin szarrá izgulom magam, és mennyivel jobb azon szarrá izgulni magam, mint azon, hogy a büdös életbe nem fogom tudni szépen rárakni a marcipánt a tortára. És nem is, mert gyűrődik az oldalán, és akkor még az is, hogy az arany színű csillag amit díszítésnek szántam, az végül sárga, és mikor ügyesen koncentrálva többször is megszámolom, akkor az is kiderül, hogy hat ága van. Remek. Tán szedjük le, mondta Zenóbia másnap reggel, a torta átadása előtt tíz perccel, és szépen újrahúzta a marcipánt, és tök szép lett. Ki mondja, hogy nem tesz jót a stressz? Szóval amikor viszont kész, akkor meg az van, hogy bontsunk pezsgőt, meg eregessünk lufikat az ég felé, meg azonnal süssünk valamit a maradék marcipánból, amit levaraktunk a tortáról, mert hol máshol akarom eltölteni az időmet, mint a konyhában, nyilván.

marcipánosmuffin3.jpg

Marcipános muffin (recept innen)

Hozzávalók:

- 15 dkg marcipánmassza

- 10 dkg vaj

- 10 dkg porcukor

- 1 kk mandula aroma

- 2 tojás

- 1 citrom héja

- 15 dkg liszt

- fél csomag sütőpor

- 1 csipet só

- 1,5 dl tej

marcipánosmuffin1.jpg

A marcipánt tedd be a mélyhűtőbe, mert reszelned kell majd, szóval jobb lesz az úgy. A puha vajat, porcukrot, aromát keverd habosra, majd add hozzá egyenként a tojásokat, aztán belereszelheted a marcipánt, majd a citrom héját is. Vegyítsd össze a lisztet, sütőport, sót, és ezt is adagold hozzá robotgéppel a masszádhoz. A végén add hozzá a tejet, eredetileg fél decit ír a recept, nekem simán kellett a másfél, hogy amolyan muffintészta állagú legyen, de lehet, hogy ez azon is múlt, hogy én maradék cukrosvajjal dolgoztam, bár nem hinném, de azért érzéssel. Kanalazd a kapszlikkal kibélelt muffin tepsibe, pont 12 normál darab jött ki belőle. 180 fokon 25 perc kb, szurkáld meg fogpiszkával, ha simán jön ki, jó lesz. Még melegen szedd ki őket a formából, és rácson hűtsd ki. Ezt csak azért írom, mert olvastam valahol, hogy akkor majd jól nem jön le róla a papír, ha nem a formában hagyod kihűlni, hát én nem tudom, egy-kettőről nekem így is lejön, de majd pont nem azt az egy kettőt teszem fel a blogra fotónak, hanem mondjuk azt pont megeszem.

marcipánosmuffin2.jpg

Tetejére:

Szerintem nézd meg az eredeti receptet, mert nekem mit ad Isten, ez is maradékból készült, mert hogy a Kólás-cupcake cukormázának a végét használtam el, adtam hozzá étcsokoládét, meg habtejszínt, gőz fölött összeolvasztottam, míg viszonylag sűrű nem lett, akkor hűtőbe tettem, ahol túl sűrűre hűlt, úgyhogy adtam még hozzá habtejszínt, és ezt addig csináltam, míg a végén úgy nem gondoltam, hogy ha rákanalazom a muffinokra, akkor megáll rajtuk. Nyomj a tetejére kis-kalapnak egy fél koktélcserkót, nekem eléggé nagy szerelmem lett ez asszem, úgyhogy éljenek az elrontott torták, meg a maradék cuccok a hűtőből.

Ez viszont annyira de annyira ott lesz a Restaurant day-en, ami már csak hét nap, mondjuk nem ezzel a díszítéssel, hanem mással, amit muszáj látnod. Detényleg.

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr675973232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása