Oké, a zebrás puding, meg a konzerv hó óta tudjátok, hogy mi aztán tényleg minden baromságot megveszünk, sőt, minél nagyobb baromság, annál inkább megvesszük. És hát mi ez, ha nem a sors keze, hogy miután megvettük ezt itt (egyébként rémisztő, mármint tényleg az, a gyerek arcán is látszik):
elolvastam Jenny Colgant, és ő meg kólás muffint csinált, hát mi mást.
Csokis-kólás muffin habzó kólás mázzal
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban könyvéből
Hozzávalók:
- 200 g liszt átszitálva
- 125 g vaj
- 250 g barnacukor
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 nagy tojás
- 1 tk vanília aroma
- 125 ml natúr joghurt
- 2 ek kakaópor
- 175 ml Coca-Cola
Liszt, sütőpor, só, cukor, egy tál. Tojás, joghurt, aroma, másik tál, verd fel robotgéppel. A vajat, kakaót és a kólát olvaszd össze kis lángon, majd öntsd a száraz cuccos tálba, aztán mehet hozzá a tojásos rész is, keverd össze. Kanalazd a muffinformákba, rakj bele előtte papírkapszlit ha gondolod, én raktam. 12 normál méretű muffin lesz belőle, 180 fokon 15 perc alatt megsülnek, de azért döfd le őket fogpiszkálóval. Rácson hűtsd ki, aztán jöhet rájuk a brutál máz.
A mázhoz:
- 400 g porcukor
- 1,5 ek kólaszirup (helyette, a fent látható csodálatos spray-ből pár nyomás)
- 125 g vaj
- 40 ml tej
- pillecukor és színes szívószálak a díszítéshez
Keverd ki robotgéppel habosra a hozzávalókat, a pillecukrot és a szívószálat ne. Habzsákból nyomd a muffinokra a mázat, majd mindegyikbe ültess egy törpöt, és szúrj bele egy harmadba vágott szívószálat. A gyerekek imádni fogják. A körülöttem lófráló harminc feletti gyerekek is mind egy szálig imádták. Bár a máz miatt a többség beérte egy féllel. De viszont a tésztája annyira eszméletlenül durván jó, hogy az még vissza fog térni valamilyen formában valamikor, mert tényleg nagyon, próbáld ki. Én persze, hogy meg bírok enni egy egészet, ne legyenek kétségeitek, már ha lettek volna.
A kólás cupcake a Restaurant day-en is ott lesz velünk, a brutál máz helyett valami mással, gyere, nézd meg: Restaurant day - Zenóbia süt