Zenóbia

Zenóbia

Kétségbeesett sütemény

2014. április 07. - Zenóbia

Szigorúan Kétségbeesetteknek! Direkt írtam nagybetűvel, mert egy rendes kétségbeesésnek súlya van. Jókedvűek egyenek valami mást. Főleg, hogy nekik tutira feltűnne, hogy ez mennyire szimpla keksz, a gödör mélyén meg már úgyis tökmindegy, csak az számít, hogy valamit mártogathass az olvasztott csokihegy alatt rejtőző két kiló fagyiba. Elvileg pont az a lényege a dolognak, hogy ha spontán jön rád a megdöglessz valami sütiért érzés, akkor ehhez tuti van otthon minden, főleg hogy nagyjából azt raksz bele ízesítőnek, amit akarsz. Jó, mondjuk ne keverj bele szárnyas fűszerkeveréket. Csak ha perverz vagy.

DSC_0007.JPG

Hannah Swensen féle Kétségbeesett sütemény (7. kötet)

Hozzávalók:

- 10 dkg vaj

- 10 dkg kristálycukor

- 5 dkg barnacukor

- 1 tk vanília aroma

- 1 tk szódabikarbóna

- fél tk só

- 4 tojás

- 15 dkg liszt

- 8 dkg darabolt csokoládé

- 10 dkg darabolt dió

DSC_0020.JPG

A menet a szokásos, olvaszd meg a vajat, öntsd a cukrokra, keverd össze. Mehet bele az aroma, szódabikarbóna, só, villával felvert tojások, keverés. Csokoládé, dió, végén a liszt. Tedd hűtőbe kicsit, aztán kávéskanállal adagold sütőpapíros tepsire, egymástól 7-8 cm-re mert ezek megnőnek meg ellapulnak, meg minden. 175 fokon 10-12 perc, rácson hűtsd ki, aztán mehet a kekszes dobozba, amiből sosem elég, mármint nekem sosem elég, lehet persze, hogy nektek igen. Szóval a csokiból rakhatsz bele akármilyen ízesítésűt, meg fajtájút, a diót is válthatod bármilyen magra, vagy kókuszreszelékre, vagy aszalt gyümölcsre. A képzeletednek csak a polcod tartalma szab határt, juhúúú! Fagyid remélem van otthon, a mártogatáshoz, tudod.

DSC_0012.JPG

Zenóbia a Facebookon! Is ott van, meg itt is ott lesz, gyertek! Restaurant day sok sütivel!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr395860167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása