Ajándék csoki, a hülyének is megéri. Veszel egy tábla bármilyen csokit, jó azért ne bármilyet, de mondjuk olyat, amilyet te is megennél. Hazaviszed, felolvasztod, betöltöd, lehűtöd, kiborítod, máris kész az sk gasztro ajándék. Ízesítésnél kiélheted a fantáziádat, vagy ha nincs, vegyél eleve ízesítettet, és olvaszd azt. Esetleg átadásnál kamuzhatsz ez utóbbiról, de ha lebuksz, nem én mondtam.
Vagy pakolhatsz bele az aszalt gyümiktől kezdve a magokig bármit, meg csinálhatsz töltöttet is. Én is csináltam, abból lett a trüffel, mert persze nem kentem ki eléggé az alját a csokival, így atomjaira hullott, amikor megpróbáltam kiszedni. Diós-málnalekváros lett volna pedig, láttam benne a lehetőséget.
Kekszes csokitábla
Hozzávalók:
- 100 g csokoládé (esetünkben 1/3 rész málnás étcsokoládé, 2/3 rész tejcsokoládé)
- 3 db Albert keksz
A csokoládé 2/3 részét gőz fölött felolvasztod, majd leveszed a tűzről és belekevered a maradék 1/3-ot is. Amikor teljesen felolvadt, hozzákevered az apróra darabolt kekszet, majd beleborítod az egészet a szilikon csokitábla formádba. Szépen kitölti, párszor ejtsd rá az asztalra, hogy a buborékok megszűnjenek, aztán mehet is a hűtőbe.
Amikor megdermedt, húzgáld szét először a szilikonforma széleit, majd állítsd fejre, és óvatosan fejtsd le róla a formát. Hipp-hipp. Hurrá.
Még nem olvasol a FB-on is? Pedig ott is pont ilyen hülye vagyok!