Zenóbia

Zenóbia

Áfonyás süti üvegben

2014. január 24. - Zenóbia

Nah, már csak tizenegy hónap és karácsony, épp itt az ideje, hogy a túlbuzgóbbak elkezdjék gyűjteni az ötleteket. Csak ne mondjátok el senkinek, hogy karácsonyra szánjátok, mert eléggé valószínű, hogy valaki fejbevág egy klopfolóval, de rég írtam ezt már le. Úgy tűnik titkos vágyam, hogy valakit egyszer fejbe vágjak egy klopfolóval. Ettől függetlenül ez a süti mókás cucc, és hozhatja egyébként a nyúl is.
Én azért nem féltem karácsonyra, mert elsőre azt gondolná az ember, hogy na de most komolyan, sütit adni, amikor úgyis mindenki belefullad, másodjára meg azt, hogy a Melisszáékat szerencsére nem zavarja, hogy egy kicsivel több a süti a lakásban, mint bútor. Ez meg eláll négy hétig, addigra elfogy a legkitartóbb bejgli is, és már épp gúvadt szemekkel forgatod fel a konyhaszekrényt, hogy hátha maradt még valahol egy kis megszáradt sütimorzsa. Akik január 1-től áttértek a biozöldségekre szejtánnal, azok... Azok asszem úgysem engem olvasnak.

afonyassuti2.jpg

Áfonyás süti üvegben - Tina magazin karácsonyi szám 2013

Hozzávalók:

- 10 dkg liszt

- 1 csomag sütőpor

- 1 tojás

- 5 dkg porcukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 0,5 dl étolaj

- 5 dkg vaj

- 1 dl tejföl

- 1 késhegy mézeskalács-fűszerkeverék

- 5 dkg darabolt dió

- 1 ek vörösáfonya lekvár

- 4 ek aszalt vörösáfonya

- 2 db 4 dl-es csatos üveg

A csatos üvegeket a kispesti kínai áruházban szereztem (a Skála helyett ami van), de ott minden mást is be tudsz szerezni, és a minden alatt azt értem, hogy mindent. Tényleg. Mosd el, szárítsd meg, kend ki vajjal, szórd meg egy kis liszttel vagy kakaóval, ami nem tapad rá borítsd ki, tedd félre, míg elkészíted a belevalót. 

Oké, nem lesz annyira bonyolult az ügy. Keverd össze robotgéppel a hozzávalókat. Utoljára add hozzá a lekvárt, meg az aszalt áfonyát, őket már csak fakanállal kutyuld a masszába. Töltsd meg az üvegeket 3/4-ig, mert fel fog jönni a tészta, de ami kifolyik az aláhelyezett tepsire, azt megeheted te, legalább tudod, mit adsz ajándékba. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt kész, tűpróba.  

Hagyd kihűlni, majd szórj a tetejére még pár szem áfonyát, zárd le, masni.

Még nem jártál nálam a Facebookon? Hát akkor hajrá-hajrá-rajta-rajta! Zenóbia a Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr115717904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gattac 2014.01.24. 20:10:57

És ezt kieszed kanállal az üvegből, vagy mi történik vele? Még sosem láttam ilyet. :-O

Zenóbia 2014.01.24. 21:41:12

@gattac: Aha, fogod a kiskanalat, vagy kisvillát, és kieszegeted. :) ez elvileg kétszemélyes adag, ideális ajándék pároknak, vagy falánkabb fajtáknak. :)

Scala 2014.01.30. 13:20:34

OFF: Ugye megmondtam, hogy január 28-tól jön a tél?
Most kulloghatok vissza a terembe, ahol a szélszt lenyomtam azzal, hogy a mostani órakínálat nem elég bonyolult. :-D

Zenóbia 2014.01.31. 22:36:43

@Scala: Na tessék, és bonyolítanak a kedvedért? :))
A tél megjött valóban, úgy közlekedek kb, mint egy Michelin baba, annyira be vagyok folyton öltözve, de nem baj, ennyi kell azért. :)
süti beállítások módosítása