Zenóbia

Zenóbia

Narancsos sajttorta

2014. január 22. - Zenóbia

Gondoltam ez majd milyen jó lesz az ünnepekre, de aztán nem volt rá akkora nagy igény éppen akkor, viszont pár nappal később meg már pont volt. Azt nagyjából sejtettem, hogy ha két ünnep között olyat kellett volna sütnöm, ami fél óránál tovább tart, és egyáltalán, kell hozzá sütő, akkor tutira felkötöttem volna magam, mondjuk stílszerűen a karácsonyfára. Vagy belefojtottam volna magam egy kád Martinibe. Hmm.

narancstorta2.JPG

Narancsos sajttorta

Hozzávalók:

- 1 csomag Győri zabkeksz

- 100 g vaj

A krémhez:

- 500 g mascarpone

- 1 csomag vaníliás pudingpor

- 4 ek kristálycukor

- 4 dl tej

- 1 narancs ( illetve 3 db narancs reszelt héja) 

- 2 csomag Dr. Oetker Expressz zselatin fix (én nem raktam bele egyáltalán, így aztán csak pár szeletet sikerült szépen tálalni, a többit tálkában, kanállal, úgyhogy tedd bele, nem lesz zselatin ízű, másnál már próbáltam)

narancstorta1.jpg

A tetejére:

- 1 csomag Dr. Oetker Expressz tortazselé

- 2 narancs leve

A zabkekszet késes aprítóban összedarálod morzsásra, majd a vajat is hozzáadod, aztán a masszát egyenletesen belenyomkodod egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, mehet a mélyhűtőbe, míg megcsinálod a krémet. Főzd meg a pudingot a cukorral és a tejjel, majd keverd simára a három narancs reszelt héjával és a mascarponéval, meg a zselatinnal. Végül hajigálj bele tetszőlegesen apróra vagdosott 1 darab narancsot, előtte azért pucold meg. Töltsd a tortaformába a kekszre, majd tedd hűtőbe.

narancstorta3.jpg

A másik két narancsodnak facsard ki a levét, forrald fel a tortazselével, főzd egy percig, aztán kevergesd iszonyúan, miközben hűl, és ha látod, hogy már sűrűsödik, akkor hipp-hopp borítsd a tortára. Vissza a hűtőbe pár órára, aztán elő a villákkal vagy kanalakkal.

Gyertek Facebookra is, tök jó lesz! Zenóbia a Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr265717910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása