A Jankától kaptam a receptet, meg szerencsére még egy csomó másikat is, de e mellé volt odaírva, hogy (legfinomabb), és nyilván ezzel kezdünk, mert itt most nem érvényes az a szabály, hogy a legfinomabb falatot hagyjuk utoljára. Egy csomó leg-et írhatnék még hozzá, mert nagyon könnyű megcsinálni, nagyon gyorsan összekutyulható, és nagyon gyorsan elfogy, okos lányok egyből dupla adagot csinálnak. A nem túl okosak szomorúan néznek.
Túrópite szeder öntettel
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola (én nem raktam bele, mert nálunk székel a mazsola gyűlölők klubjának egyik alapító tagja)
- 2,5 ek búzadara
- 2 ek zsemlemorzsa
Keverd habosra a tojást a cukrokkal és a vajjal, majd add hozzá a többi hozzávalót a zsemlemorzsa kivételével, és azokkal is keverd ki. Jól vajazz ki egy kisebb tepsit, vagy piteformát mint én is tettem, szórd meg a zsemlemorzsával, borítsd bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc, ha barnul a teteje, meg az oldala, akkor már klassz.
Hozzávalók a szederöntethez:
- 40 dkg szeder
- 2 ek víz
- 10 dkg kristálycukor
- 1 púpozott kk keményítő
A szedret főzd össze a cukorral meg egy kis vízzel, add hozzá a keményítőt mielőtt elzárod. Aranyszínű túrós sütin, csillogó sötétlila szederöntet, kivillanó szederszemekkel, még soha nem használtam semmire a pazar szót, na de most erre mit lehet mást mondani!