Nagyon-nagyon szeretek egyedül lenni itthon! Nem azért, mert rohadtul utálom a férjemet, hanem azért, mert ahhoz, hogy normális, szociális nő módjára tudjak viselkedni, szükségem van olyan órákra, amikor nem szól hozzám senki. Ha ez nem lenne, átcsapnék hajtépős ámokfutóba. És ilyenkor van az, hogy amikor az összes szobát kiglancoltam, meg még port is töröltem, pedig azt tényleg nagyon utálom, akkor délután van időm Paprika tévé mellett sütit sütni. Nem azért, mert onnan veszem a receptet, hanem mert nekem az az ideális háttérzaj. Csokis-málnás süti. Mert málnás tusfürdőm van és csokoládé illatú testápolóm, és mert van málna a kertben, és mert van csokis-málnás sütireceptem is. Meg szanaszéjjel karistolt karom is van most már, de simán megéri, mert tök jó olyan málnát pakolni a sütire, amit a kertben szedtél, nem pedig a zöldségesnél. Még akkor is, ha amúgy én leszarom ezt, mert simán megeszem vidáman a génkezelt almát, ami akkora mint a fejem, és még örülök is neki, hogy akkora. Na jó, lássuk a sütit.
Hannah Swensen féle Csokis tündértorta 5/9
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg étcsokoládé (60%-os)
- 5 dkg kristálycukor
- 1 dl málnaszörp
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél tk só
- 10 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 1 dl tej
Tedd egy jénaiba a csokit, a málnaszörpöt és az öt dkg cukrot, majd olvaszd össze a mikróban. Fél percenként keverj rajta egyet, míg homogén nem lesz, ha már az, vedd ki, és tedd félre hűlni. Mérd ki egy tálba a lisztet, sütőport, sót. A vajat és a 20 dkg cukrot keverd habosra egymással egy nagyobb tálban, majd add hozzá egyenként a tojásokat, aztán a tejet és a lisztes keveréket felváltva. Ha ez megvan, öntsd hozzá a csokis krémet és keverd össze. Öt percig hagyd állni, addig melegítsd elő a sütőt 175 fokra, meg vegyél elő egy 12 db-os muffin tepsit, meg egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Ha csak muffinokat akarsz, akkor 18 db-ra lesz elég. Töltsd meg a papírkapszlikat 3/4-ig a krémmel, a maradékot meg lapátold bele a tortaformába. A muffinokat 20-25 percig, a tortát 30-35 percig, tűpróbáig süsd. Hűtsd ki őket, az még jobb, ha pár óráig békén hagyod, és csak utána rakod rájuk a mázat.
Hozzávalók a tetejére:
- 30 dkg étcsokoládé
- 1 tubus (170 g) cukrozott sűrített tej
- 4 ek málnaszörp
- málnaszemek dísznek
Gőz felett olvaszd meg a csokit, add hozzá a sűrített tejet és a málnaszörpöt, majd két percig főzd, míg szép fényes nem lesz. Kend a muffinok és a torta tetejére, majd tegyél rájuk málnaszemeket. Tök cuki tortácskák, de hát a csokoládé imádó tündéreknek az jár.