Vajbuziknak. Innen. Dupláztam az eredeti mennyiségeket, mert tizenhat emberre triplázni is lehetne, de így is egészen szürreális látvány volt a hat kockavajat beledarabolni a tálba. Nagyon omlós, nagyon vajas, nagyon-nagyon vajas tészta. Tulajdonképpen magában is kurva jó, nem hogy még lekvárral meg csokoládéval. A felajánlás itt is él, aki az újságban szereplő címen lakik jelenleg, és megkeres, és nem sorozatgyilkos és szereti az islert, annak jár egy adag isler. Vajas. Így néz ki:
Ischler-fánk
Hozzávalók:
- 56 dkg liszt
- 56 dkg vaj
- 28 dkg porcukor
- 28 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek rum
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- lekvár-lekvár-lekvár, mogyorókrém, meg még egy kis lekvár (szeder, barack, eper)
A csokimázhoz:
- 30 dkg étcsokoládé 3 ek étolajjal, gőz fölött összeolvasztva
- 10 dkg fehér csokoládé 1 ek étolajjal, gőz fölött összeolvasztva
A tésztát gyúrd össze a hozzávalókból, majd pihentesd legalább egy órát, én egy éjszakát pihentettem, mert rohadtul be volt osztva az időm, így muszáj voltam előző este összegyúrni. Nyújtsd el úgy három-öt mm vékonyra, szaggasd ki, tedd sütőpapíros tepsire. 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sülnek. Hagyd két percig hűlni, utána szedd le őket a tepsiről.
Töltsd meg a korongokat, savanykás lekvárral a legbrutálfinomabb, de az eperlekvár és fehér csoki párosítás is nagyon ütött. A csokoládémáz annyi, hogy gőz felett összeolvasztod a csokit az olajjal, abba belemártogatod az islereket. Célszerű előtte beteríteni a konyhapultot valami papírral, és arra rakosgatni őket, mert hagyni kell a csokit rádermedni. Mivel akkor éppen rohadt meleg volt, ezért nekem végül hűtőben kellett rádermeszteni rendesen a csokit, emiatt kénytelen voltam kipakolni belőle ideiglenesen az összes piát. Azóta foglalkoztat a gondolat, hogy mi tényleg ennyit iszunk?! Nem elborzaszt, csak foglalkoztat.
Természetesen Zenóbia a jobb oldali receptet választja, nem azt, amelyik alá oda van írva jelzésértékűen, hogy "jó", mert szereti a kihívásokat idióta, de jelen esetben mondjuk bejött. A Hasznos tudnivalókat ne hagyjátok ki, mert különben sosem tudjátok meg, hogy a főtt nyelvet hogyan lehet a legkönnyebben meghámozni.