Zenóbia

Zenóbia

Ischler-fánk

Bejegyzés alcíme...

2013. május 29. - Zenóbia

Vajbuziknak. Innen. Dupláztam az eredeti mennyiségeket, mert tizenhat emberre triplázni is lehetne, de így is egészen szürreális látvány volt a hat kockavajat beledarabolni a tálba. Nagyon omlós, nagyon vajas, nagyon-nagyon vajas tészta. Tulajdonképpen magában is kurva jó, nem hogy még lekvárral meg csokoládéval. A felajánlás itt is él, aki az újságban szereplő címen lakik jelenleg, és megkeres, és nem sorozatgyilkos és szereti az islert, annak jár egy adag isler. Vajas. Így néz ki: 

isler1.jpg

Ischler-fánk

Hozzávalók:

- 56 dkg liszt

- 56 dkg vaj

- 28 dkg porcukor

- 28 dkg darált dió

- 1 csomag sütőpor

- 1 ek rum

- 1 citrom reszelt héja

- 1 csipet só

- lekvár-lekvár-lekvár, mogyorókrém, meg még egy kis lekvár (szeder, barack, eper)  

A csokimázhoz:

- 30 dkg étcsokoládé 3 ek étolajjal, gőz fölött összeolvasztva

- 10 dkg fehér csokoládé 1 ek étolajjal, gőz fölött összeolvasztva

isler2.jpg

A tésztát gyúrd össze a hozzávalókból, majd pihentesd legalább egy órát, én egy éjszakát pihentettem, mert rohadtul be volt osztva az időm, így muszáj voltam előző este összegyúrni. Nyújtsd el úgy három-öt mm vékonyra, szaggasd ki, tedd sütőpapíros tepsire. 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sülnek. Hagyd két percig hűlni, utána szedd le őket a tepsiről.

Töltsd meg a korongokat, savanykás lekvárral a legbrutálfinomabb, de az eperlekvár és fehér csoki párosítás is nagyon ütött. A csokoládémáz annyi, hogy gőz felett összeolvasztod a csokit az olajjal, abba belemártogatod az islereket. Célszerű előtte beteríteni a konyhapultot valami papírral, és arra rakosgatni őket, mert hagyni kell a csokit rádermedni. Mivel akkor éppen rohadt meleg volt, ezért nekem végül hűtőben kellett rádermeszteni rendesen a csokit, emiatt kénytelen voltam kipakolni belőle ideiglenesen az összes piát. Azóta foglalkoztat a gondolat, hogy mi tényleg ennyit iszunk?! Nem elborzaszt, csak foglalkoztat.

isler3.jpg

Természetesen Zenóbia a jobb oldali receptet választja, nem azt, amelyik alá oda van írva jelzésértékűen, hogy "jó", mert szereti a kihívásokat idióta, de jelen esetben mondjuk bejött. A Hasznos tudnivalókat ne hagyjátok ki, mert különben sosem tudjátok meg, hogy a főtt nyelvet hogyan lehet a legkönnyebben meghámozni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr815307612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gattac 2013.10.04. 21:12:59

Én pont ott lakom. Mikor mehetek az islerért? (ugye bemondásra is elhiszed, nem kell lakcímkártya? :-))

Zenóbia 2013.10.05. 12:10:28

@gattac: ööö.. :D sajnos-sajnos kelleni fog az a lakcímkártya. Vagy meg kell venned a házat, az is egy megoldás! :D
süti beállítások módosítása