Valójában direkt olyan sütiket választok, amikből marad tojásfehérje, hogy csinálhassak egy újabb habcsókot. Főleg, hogy ez már csak azért is kihagyhatatlan az életemből, mert ezt kívánta Kovács Jánosné a Vihar utcából. Akkor még oda lehetett írni a pontos címedet az újságba, nem fenyegetett a veszély, hogy a kókuszgyűlölők klubja egy éjjel rádgyújtja a lakást. Ha jelentkezik nálam a mostani lakó, lakcímkártya felmutatásáért cserébe kap egy adag kókuszcsókot. Hmm?
Kókuszcsók
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
Összekeverjük a kókuszreszeléket a cukor felével és a vaníliás cukorral. Felverjük kemény habbá a fehérjéket, a cukor másik felével. A habot óvatosan beleforgatjuk a cukros kókuszreszelékbe, majd kiskanállal, vagy kézzel formázva, halmokat rakunk sütőpapíros tepsire. 150 fokon fél óra, és már kész is vannak a csókok.
Gundel Gábor hasznos tudnivalóiból pedig azt is megtudhatjuk, hogy gyümölcsös gombócot úgy a legegyszerűbb készíteni, ha egyáltalán nem is teszünk bele gyümölcsöt. Na ugye!