Zenóbia

Zenóbia

Kókuszcsók

Bejegyzés alcíme...

2013. május 17. - Zenóbia

Valójában direkt olyan sütiket választok, amikből marad tojásfehérje, hogy csinálhassak egy újabb habcsókot. Főleg, hogy ez már csak azért is kihagyhatatlan az életemből, mert ezt kívánta Kovács Jánosné a Vihar utcából. Akkor még oda lehetett írni a pontos címedet az újságba, nem fenyegetett a veszély, hogy a kókuszgyűlölők klubja egy éjjel rádgyújtja a lakást. Ha jelentkezik nálam a mostani lakó, lakcímkártya felmutatásáért cserébe kap egy adag kókuszcsókot. Hmm?

kókuszcsók1.jpg

Kókuszcsók

Hozzávalók:

- 3 tojásfehérje

- 30 dkg porcukor

- 30 dkg kókuszreszelék

- 1 csomag vaníliás cukor

Összekeverjük a kókuszreszeléket a cukor felével és a vaníliás cukorral. Felverjük kemény habbá a fehérjéket, a cukor másik felével. A habot óvatosan beleforgatjuk a cukros kókuszreszelékbe, majd kiskanállal, vagy kézzel formázva, halmokat rakunk sütőpapíros tepsire. 150 fokon fél óra, és már kész is vannak a csókok.

kókuszcsók2.jpg

Gundel Gábor hasznos tudnivalóiból pedig azt is megtudhatjuk, hogy gyümölcsös gombócot úgy a legegyszerűbb készíteni, ha egyáltalán nem is teszünk bele gyümölcsöt. Na ugye!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr395298254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása