Nah, ilyet szoktam magamnak csinálni, tök finom, reggelire szoktam enni, mert ha sütivel indul a nap, az a nap rossz már nem lehet. Ti azért ehetitek, amikor csak akarjátok. Az eredeti recept ez itt, csináltam már szilvásan is, csak azt elfelejtettem lefotózni, de bármilyen gyümölccsel el tudom képzelni, ami nem nagyon leves.
Almás-túrós lepény diéta náciknak
Hozzávalók:
- 80 dkg alma
- 8 dkg liszt (nálam a fele búzaliszt, a másik fele Dia-Wellness Süteményliszt)
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor (ez nálam Dia-Wellness cukorhelyettesítő)
- 250 g sovány túró (200 van az eredeti receptben, de mivel nem szarakodok öt dekával, ezért ennyi, a Milfina márkájút részesítem előnyben az Aldiból)
- 3 tojás
- 10 dkg vaj (nálam delma light)
- fahéj
Az almákat felszeleteljük tetszőleges méretűre és formájúra, szórjuk meg őket fahéjjal, tegyük félre. Felverjük a tojások fehérjét kemény habnak. A többi hozzávalót kikeverjük, majd hozzáadjuk óvatosan a felvert habot. Beleöntjük a masszát egy kb. 20x30-as tepsibe, rászórjuk az almadarabokat, jó sok lesz, de ne csüggedj, szórd rá mindet, hogy jól beterítse. 180 fokra előmelegített sütőben úgy 3/4 óra kell neki, de úgyis látod a tészta barnulásról, megszurkálhatod fogpiszkával, ha találsz egy almamentes felületet.
Ez itt a fenti képen egy negyed tepsinyi nem túl kicsike darab, ami pozitívum egy ilyennek mint én, akinek nem a minőség, hanem a mennyiség a fontos. Az általam használt cuccokkal így jönnek ki az értékei: 14,6 fehérje, 9,7 zsír, 24 CH, 258,2 kcal.