Zenóbia

Zenóbia

Diós rácsos

2012. október 14. - Zenóbia

Ez készült kívánságra a tegnapi családi murira, ahol ezen kívül egyébként volt még somlói galuska, oroszkrém torta, gyümölcstorta, brownie, tepertős pogácsa, sült kacsacomb, meg almaszósz is. Nem soroltam fel mindent, csak mondom, hogy ezek voltak többek között. Hajajj..

diósrácsos4.jpg

Tészta, ami ugyanaz mint a Rákóczi túrós tésztája:

- 60 dkg liszt

- 30 dkg margarin

- 20 dkg porcukor

- 4 tojássárgája

- 1 sütőpor

- 1 dl tejföl kb.

Összegyúrjuk, kétfelé vesszük, mondjuk olyan 2/3-1/3 arányban, a nagyobbik részét elnyújtjuk nagytepsi méretűre.

diósrácsos2.jpg

A következő tölteléket rásimítjuk a tésztára, miután persze rákentünk egy üveg baracklekvárt. Vagy amilyet akarsz.

- 2 tojássárgája+ 1 egész tojás

- 225 g porcukor

- 225 g darált dió

- 6 tojásfehérje

A tojásfehérjét felverjük keményre, majd óvatosan hozzákeverjük a többi cucchoz, amiket már előzőleg simára kevertünk egymással. Miután rátettük a lekvárral megkent tésztára, a maradék 1/3 részből kukacokat hengergetünk, és szépen ráhelyezzük a masszára, majd jól megsütjük 180 fokon, mittudomén úgy fél óra negyven percig valahol, de úgyis látod, ahogy barnul a tészta meg a hab. Nagyon szeretem süti, de hát én imádom a linzertésztát, főleg ha lekvárhoz is van köze. Ha rajtam múlik, akkor mindig van, természetesen az Ivánnak jutott egy lekvármentes sarok, és mivel kicsit sok tésztát hagytam a kukacoknak, ezért készült neki kacsás keksz is. Nutellával ette a mocsok. 

diósrácsos3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr144845390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása