Zenóbia

Zenóbia

Puncs szelet

2012. július 15. - Zenóbia

Innen a recept. Imádom a puncstortát, a cukrászdait, amiben pont nem érdekel, hogy az előző este összesöpört morzsák vannak-e benne, mert imádom, mert finom, mert rózsaszín, mert összeragad a szám, olyan édes. Ez pont olyan, csak nincsenek benne előző nap összesöpört morzsák. Mint a párizsi, amit sokan nem esznek meg, mert látták, hogy a gyárban ledarálják a csirkeszemet meg a disznókörmöket és abból lesz a fincsi felvágott. Nem érdekel, mert finom, szeretem, a vajas párizsis zsemle abszolút kulináris élmény. Na szóval a puncs szeletem. Ha te az a fajta ember vagy, aki meg bír enni három darab mignont egymás után, akkor egyrészt máris költözzünk össze, másrészt akkor ezt sem fogod kihajítani az ablakon.

puncsszelet4.jpg

Puncs szelet

Hozzávalók a tésztához:

- 50 dkg liszt

- 20 dkg margarin

- 2 tojás

- 1 csomag sütőpor

- 15 dkg porcukor

- 2-3 ek tejföl

- 1 citrom reszelt héja

Összegyúrunk mindent, elosztjuk a tésztát három felé, két vékonyabb egy vastagabb lapot sütünk belőlük. 25x35-ös tepsire méretezzük. A vastagabb tésztát miután kihűlt összemorzsolgatjuk amennyire tudjuk.

puncsszelet3.jpg

A töltelék:

- 2 dl tej

- 1 csomag vaníliás cukor

- 2 ek kakaó

- 3 ek baracklekvár

- 2 ek feketekávé

- rum vagy rumaroma

- 2-3 ek porcukor

- 5 dkg margarin

puncsszelet2.jpg

Az összemorzsolt lapra öntjük a forralt tejet, majd a többi cuccal viszonylag homogénre keverjük. A mennyiségeken egyéni ízlés szerint lehet variálni, kóstolgatással működik. A két lap közé keverjük, és elkészítjük rá a mázat, ami nekem kellemes meglepetés volt, mert azt hittem, hogy ez biztos valami marha bonyolult eljárással készül, közben meg ez ilyen hipp-hopp dolog.

A mázhoz:

- 0,5 dl meggylé

- 20 dkg porcukor

- rumaroma

Kikeverjük simára, adunk hozzá még egy kis porcukrot meg még egy kis meggylevet, ezt addig csináljuk, míg elég rózsaszínnek és elég cukormáz állagúnak ítéljük. Ha megítéltük, rákenjük, csodáljuk, hűtőbe tesszük, másnap szeletelhető.

puncsszelet1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr24659177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása