Zenóbia

Zenóbia

Házi krémes

2011. december 25. - Zenóbia

Ez még az Iván születésnapjára készült süti, ezt most úgy írom, mintha az vagy fél éve lett volna és úgy is érzem, de nem, mert csak öt napja volt. Ebből képes lenne megenni egy egész tepsivel simán, a többi sütivel ő azt csinálja, hogy állatira megörül nekik, aztán eszik belőlük két darabot és viszlát, a többit meg ehetem meg én. Ehetném, ha százhúsz kilós akarnék lenni, de nem akarok, így csak sátoros ünnepekkor eszek meg egy egész tepsi süteményt.

Házi krémes

Az eredeti receptet még a nosalty-n találtam, de most meg ott nem találom, szóval mindegy is. Hogy miért házi krémes azt a jó isten se tudja, mert a tészta is bolti meg a puding is puding, viszont abszolút sikerélmény süti, mert teljesen elronthatatlan és rohadtul finom.

Hozzávalók:

- 1 csomag leveles tészta

Megvesszük a bótban. Olyan vékony lapokat nyújtunk belőle kettőt, amilyen vékonyat csak tudunk, de leginkább nagytepsi méretűt. A tepsit kizsírozzuk, a tésztát megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon fel, így is fel fog csak így nem annyira. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük amíg halványbarna nem lesz, ez elég hamar bekövetkezik szóval ne távolodjunk messzire a sütőtől.

Ha megsült mindkét lap, akkor szerintem a kisebbiket praktikusabb felvagdosni négyzet alakú lapokra, mert úgy nem nyomjuk ki szeletelésnél az összes krémet a tészta közül.

Krém:

- 3 csomag vanília puding

- 5 dkg liszt

- 7 tojás sárgája

- 4 csomag vaníliás cukor

- 20 dkg porcukor

- 1,1 l tej

- 7 tojás fehérje

- csipet só

A pudingot, lisztet, tojássárgákat, vaníliás cukrokat és a fele porcukrot kikeverjük 3 dl tejjel csomómentesre, a többi tejet feltesszük forrni egy fazékban. Közben felverjük a tojások fehérjét egy csipet sóval és a cukor másik felével addig, míg iszonyú kemény nem lesz. Amikor forrni kezd a tej, beleöntjük a pudingos masszát és megfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a felvert tojáshabot. Ha jól összekutyultuk, rákenjük az egyben hagyott tésztalapra, a tetejére pedig ráillesztgetjük szépen a kis négyzeteinket. Aztán megszórjuk porcukorral, hogy szép legyen. Majd jól megesszük az egészet hamar.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr693495611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása