Zenóbia

Zenóbia

Miért nincs nyáron hó

2011. július 14. - Zenóbia

Itt az elején leszögezném, hogy ugyan nem értem azokat, akik nem bírják a meleget, utálják a nyarat, Skandináviába akarnak költözni most azonnal, és folyamatosan egész nyáron nyígnak, hogy ne már, harminc fok van, úristen izzadok és fúj ragad a seggem a kanapéhoz, de hajlandó vagyok elfogadni a nézőpontjukat, csak ne nekem nyígjanak. Vagy legalább ne túl sokat.

Azt viszont nem tudom elfogadni, megérteni meg főleg nem, hogy miért kell a pánikhangulatot kelteni, és úgy tenni, mintha amúgy nálunk minden évben júniustól-augusztusig húsz fok alatt lenne a hőmérséklet csak most idén, biztosan a globális felmelegedés miatt, ami nyilvánvalóan reális veszély (biztosan ez is a melegek miatt van, a nevükből is látszik), ment hirtelen harminc fok fölé a hőmérő higanyszála. Ne vicceljünk már! Folyamatosan ez megy a rádióban, a tévében, az interneten, nagyjából óránként figyelmeztetik az embereket a hatalmas veszélyre, miszerint nyár van. A hírek szerint jobban tesszük, ha otthon maradunk, elhúzzuk a sötétítőfüggönyöket (erről jut eszembe, nekünk például kéne venni egyet ahhoz, hogy legyen mit elhúzni, mert hozzánk pont besüt a nap, te jó ég azonnal költözzünk el Skandináviába), és kezünkben görcsösen szorongatva egy üveg jeges ásványvizet imádkozunk, hogy minél hamarabb véget érjen a nyár.

Ne mozduljunk ki, csak jól felszerelkezve egy karton ásványvízzel (mert amúgy a városban jegyre árulják ám a folyadékot), kalapban, napvédő krémmel, a mentők előre beprogramozott telefonszámával, mert bármikor összeeshetünk az utca közepén, ha eltalál minket egy kósza napsugár. De egyet se féljünk, mert felkészültek a kórházak, a mentősök és a katasztrófavédelem is, hiszen ilyenkor sokkal gyakoribbak a rosszullétek, és a halálozási arány is megnő. Ezt hallván nagyi hetek óta rosszul van, és minden nap meg akar halni, hiszen a rádióban is bemondták, ő meg már amúgy is 88 éves, mire várjon még. Innen is köszi ezért, anyám nevében is. Ne utazzunk nyaralni, mert meleg van a vonaton, meg amúgy is elgörbülnek a sínek és kisiklik a vonat, szóval jobb, ha maradunk a sötétítő függönynél. A szabadtéri programokat is hanyagoljuk, mert ekkora melegben úgysem lehet élvezni semmit, strandra ne menjünk, mert sokan vannak, és hozzánk tapad az izzadós testük, és még lángost is esznek, ilyen forróságban ilyen zsírosat és meleget, undorító, tuti mindjárt elviszi őket a mentő.

Hát nem, én ebbe nem megyek bele, azért is szeretem a nyarat, minden előnyével és hátrányával együtt. Még azzal a meglepő ténnyel együtt is, hogy időnként melegem van.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr143065334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása