A rebarbara terjedelmes bokorrá növő évelő növény, levelei és piros levélnyelei a kert díszeként is megállják a helyüket. A rebarbara igénytelen, szinte mindenütt megterem. Levele mérgező, de a levél nyeléből süteményt és kompótot főzhetünk.
Na de mennyivel jobban hangzik ez a megfogalmazás:
A sóskafélék családjának neme, szakállgyökérrel, köpcös, húsos tőkével, vastag, bütykös szárral, kürtős pálhájú, nyeles tenyeres erű puha levelekkel, pároséltü (ritkábban hím-özvegy), bő fürtű, hatos-tagú leples virágban 2×3 hímmel és háromélü termővel. Füvének buja növesztéséhez a nedves tavasz idején lát hozzá, úgyhogy a száraz nyár idején termését busásan fejlesztheti.
Köpcös-húsos-vastag-bütykös-kürtős-nyeles-tenyeres-busás - és ez csak egy darab növény. Annyira jó.
Ettől még süteményt soha az életben nem fogok belőle csinálni, mert korlátolt vagyok.