Még nem tudom eldönteni, hogy van-e ihletem, de ha tíz perc múlva csak ez az egy mondat létezik, akkor vélhetően nincs. Hát. Közben merengve bámultam a parkolóban cirkáló macskákat. A fekete persze képes volt előttünk átrohanni egyik reggel, ami azt eredményezte, hogy hátráltunk három lépést, de mondtam Rékának, ki van zárva, hogy most még a bal vállam felett hátra is köpjek, szóval beértük ennyivel a rontás ellen. Egyébként nem hiszek a babonákban vagy ilyesmi. A paracetamolban hiszek (meg a ráolvasásban).
Ja, ha már a rontásnál tartunk, ajánljatok egy csontkovácsot légyszi, aki nem túlzottan természetgyógyász, mert szerintem szüksége lenne rá a nyakamnak. Azért írom, hogy nem túlzottan természetgyógyász, mert nekem a nyakam fáj, a lelki problémáimat megoldom másképp. A harmincöthöz közeledők egészségügyi perceit hallottátok, siralom és rettenet, meg most még röhögés, de addig jó.
Kakukkfüves csavart stangli
Hozzávalók a tésztához:
- 280 g liszt
- 220 g vaj
- 2 dl tejföl
- fél citrom leve
- 1 tk só
Ezeket mind kiméred egy tálba, és összegyúrod. Kézzel (én azzal), vagy géppel, a végén folpack és mehet a hűtőbe néhány órára, utána nyújtható lesz, megígérem.
Hozzávalók a kencéhez:
- 1 csomag kakukkfű (Kotányiéknál 14 g egy zacskó)
- só
- olivaolaj
- szezámmag
A mennyiségekért utálni fogtok, de megpróbálom átadni rendesen. Szóval a csomag kakukkfű adott, olíva olajjal kezd el kikutyulni, de az a lényeg, hogy a végén mindenképpen egy sűrű, éppen csak kenhető masszát kapj, úgyhogy ehhez mérten adagold a szezámmagot és az olajat. Só ízlés szerint, mivel a tészta nem túl sós, ezért sztem egy kávéskanál simán mehet hozzá.
A tésztát a pár óra hűtés után nyújtsd el téglalap alakúra, kb. egy centi vastagra, és kend meg jó alaposan a kakukkfüves cuccal. Aztán jöhet a móka-kacagás, egy centi széles csíkokat levágsz, és a két végénél fogva megtekered, így teszed rá a sütőpapíros tepsire. Ha megtelt a tepsi, megkened tojással a fehér részeket, és mehet kétszáz fokon 15-20 percre. Jó lesz, tényleg.