Ez ilyen szerelmeseknek készült süti volt, ezért a szívecskék, a csillagokat meg mondjuk lehet azzal indokolni, hogy ööö... rájuk még a csillagok is másképp ragyognak. Ne írjak romantikus verseket soha. Szóval emiatt kaptak ajándék sütit, meg mert lejáróban volt a marcipánom, nem. Mert a távolság nem akadály, meg egy csomó minden nem akadály, ha nem teszitek azzá, és ezt jó látni.
Marcipános linzer Szívek
Hozzávalók a tésztához:
- 300 g liszt
- 150 g darált dió
- 100 g porcukor
- 200 g vaj
- 1 egész tojás
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
Összegyúrod, tedd hűtőbe egy-két órára, közben elmélkedhetsz az életeden, de inkább ne. Nyújtsd ki lisztezett deszkán kb. három mm vastagra, aztán szaggass belőle szíveket meg csillagokat, vagy amiket akarsz leginkább. Süsd meg 200 fokra előmelegített sütőben, kivajazott tepsin, kb. 10-12 perc alatt. Ha kihűltek, megkeményednek, nyugi, úgyhogy ne próbáld meg egyből leszedni a tepsiről.
Töltelékhez:
- 200 g marcipánmassza
- lekvár (sárgabarack, meggy)
Ha már úgyis benne vagy a nyújtogatásban, nyújtsd el a marcipánt, porcukros deszkán, ne lisztesen, ha lehet. Vékonyra. Mert a lekvár is édes, meg a marcipán is, sztem ne vigyük azért ezt túlzásba. Most jön a rohadt macerás rész, mert ha azt akarjuk, hogy szép legyen a végeredmény, akkor pepecs meg szívás, de hát muszáj, hogy szép legyen, ajándékba nem adhatok olyat, amire azt mondom, hogy ez most egy kicsit rusztikus lett. Úgyhogy fogsz egy linzert, megkened vékonyan lekvárral. Ráilleszted a kiszúrt marcipánt, és azt is megkened vékonyan lekvárral, majd mehet rá a teteje. Azért lényeges, hogy ne sok lekvár, mert ha összenyomod, kifolyik az oldalán, az meg randa. Ezt megcsinálod százhuszonháromszor, és ha még a végére is hiszel a szerelemben, szerintem nagy baj nem érhet az életben.