Zenóbia

Zenóbia

Szederlekváros-túrós pite

2015. január 15. - Zenóbia

Az van, hogy idén még nem sütöttem egyáltalán semmit. Ezért aztán marha mák, hogy van talonban tavalyról pár sütim, amihez csak hozzá kell írnom a hülyeségeimet, és máris van poszt, ami jó nekem, meg jó nektek is, mert nyilván minden nap epedve nézitek, hogy írtam-e már. Na most, ebből van még ezen kívül három, az egyik egy Halloween süti, azt pont vidám lesz februárban posztolni, de biztosan van köztetetek kényszeres előregondolkodó, vagy ezzel most kitaláltam egy új elmebajt, sosem lehet tudni. Az ideiglenes nem sütésnek több oka van, ebből egyet sem árulok el, mert semmi közötök a mocskos kis titkaimhoz. Na jó. Egyet. Áh, inkább mégsem. De a dolgok talán kezdenek új fordulatot venni, és ezzel az új fordulattal szerintem helyreáll a sütik rendje, ötletem van bőven, azzal nincs gond, ha meg pont vajat akartok küldeni nekem ajándékba tonnaszám, akkor hajrá. Meg darált diót, mert fogy, mi meg gátlásosak vagyunk, és nem mászunk át az időközben elhunyt szomszédbácsi totál elhagyatott kertjébe összeszedni a diót. Mármint a szüleim gátlásosak, nem én. Éjszakai diólopásos buli nálam? Forralt borral, hmm?

szedrestúrós4.jpg

Szederlekváros-túrós pite

Hozzávalók a tésztához (25 cm-es piteforma):

- 225 g liszt

- 2 tojás sárgája

- 75 g porcukor

- 125 g vaj

- 1 csomag sütőpor

- 1 ek tejföl

- 1 csipet só

Gyúrd össze kézzel, géppel is lehet, de én kézzel szeretem, mondjuk amikor tíz adagot gyúrtam be egyszerre, akkor eléggé káromkodtam közben, hogy hogy lehetek ilyen elmebeteg hülye. Szóval gyúrd, aztán a gombócot folpackba, majd a hűtőbe egy órára.

szedrestúrós2.jpg

Töltelék:

- 750 g túró

- 1 tojás

- 180 g kristálycukor

- 1 ek tejföl

Keverd ki géppel, ha nem elég krémes, adj még hozzá tejfölt.

A piteformádat vajazd ki, vedd ki a tésztát a hűtőből, nyújtsd el, akkorára, hogy túllógjon a formán. Kend meg szederlekvárral, vagy bármilyennel, nekem akkor pont ehhez volt kedvem. Kend rá a túrótölteléket, hajtsd rá a lelógó tésztát, mehet a sütőbe. 180 fokon kb. 35-40 perc.

szedrestúrós1.jpg

Most ide még akartam írni valami frappánsat, de közben eszembe jutott, hogy reggel zuhanyozás közben felfedeztem egy pókot a plafonon, nem volt vicces, mert sietnem kellett, másnapos voltam, és utáltam úgy készülődni, hogy közben folyamatosan szemmel kell tartanom, nehogy rám vetődjön. Szóval fel kell hívnom a tesómat, hogy mire hazaérek, nyírja ki, mert különben ma sem megyek haza. Egyetek pitét.

Zenóbia a Facebookon!

szedrestúrós3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr966678337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cz.viktor · http://czviktor.hu/ 2015.01.16. 21:01:28

És milyen jó lenne ezt megsütni egy kerti konyhában. www.kertikonyhak.hu
süti beállítások módosítása