Zenóbia

Zenóbia

Nagyon! Fahéjas kocka

2014. december 17. - Zenóbia

Pont azon gondolkodtam, hogy ez az év azért rendesen odavágott nálunk úgy családilag, és még van belőle vagy két hét, lehet jobb lenne leszedálni magunkat addig már. Mondjuk én meg is teszek mindent ennek érdekében, elég jól is haladok, úgyhogy szinte már várom a karácsonyt, akkorra vannak ilyen terveim, hogy majd fekszem a kanapén,  bámulom a fát, és közben kizárólag arra gondolok, hogy jé, fa. Az milyen jó lesz. 

fahejaskocka4.jpg

Stresszeljelek titeket esetleg ilyenekkel, hogy hogy álltok a karácsonyi ajándékokkal, meg a hangulattal, meg a bejglivel, meg halászlé, meg Mennyből az angyal, és még be is kell csomagolni őket, csak mondom. Nem a halászlevet. Vagy nem feltétlen. Ó, az Igazából szerelmet azért csak meg kéne nézni, csak hogy tartsam magam a hagyományokhoz. Legalább ehhez.   

Ez meg fahéjas, kurva egyszerű, szóval ha nem megy a bejgli, akkor: 

Fahéjas kocka (innen)

Hogy én mennyire gyűlölöm a bögrés recepteket, nekem grammok kellenek (höhö, ez milyen jól hangzik most így visszaolvasva), a bögre arra van, hogy kávét igyak belőle, meg különben is mekkora bögre, ne szórakozzunk már, utálom. Könnyen lehet, hogy otthon pont ezért felvéstem egy cetlire grammosítva az egész receptet, de egyrészt nem otthon vagyok, másrészt fogalmam sincs, hogy megvan-e valahol, vagy begyújtottam vele a kandallóba, ami nem túl valószínű, mert hogy nincs. Szóval bocs, de így, legalább mérőedényesítettem, na.

fahejaskocka7.jpg

Hozzávalók a tésztához:

- 7,5 dl liszt

-  fél tk só

- 2,5 dl porcukor

- 1 csomag sütőpor

- 375 ml tej

- 2 tojás

- 1 csomag vaníliás cukor

- 100 g olvasztott vaj

Tulajdonképpen szerintem olyan mindegy a sorrend, keverd össze az egészet robotgéppel, tetszőlegesen dobálhatod be a tálba a dolgokat, a végén mondjuk legyen egy kb. homogén tésztád, az azért nem árt. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe borítsd bele, de még nem az a rész jön, hogy mehet a sütőbe, hanem ez:

fahejaskocka5.jpg

Fahéjas töltelék:

- 200 g puha vaj

- 2,5 dl barnacukor

-  2 ek liszt

- 1 ek fahéj

Keverd ki, majd kanalazd rá kellemes összevisszasságban a tészta tetejére, aztán villával márványosítsd. 180 fokon fél óra.

fahejaskocka6.jpg

Még melegen jön rá a máz:

Hozzávalók:

- 2,5 dl porcukor

- annyi tej, hogy sűrű legyen, ámde csorgatható

- mokkáskanál fahéj

Keverd össze, csurgasd rá a forró süti tetejére, aztán soha többé ne szellőztess ki, mert fahéj illat van! Nagyon puha, nagyon fahéjas, nagyon lesüllyedt az egész töltelék nekem az aljára, de hát vannak hibáim, Neked lehet, hogy nincsenek és a tiéd nem süllyed. Sosemlehettudni.

Zenóbia a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr586794877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retinax 2014.12.17. 21:21:23

Ez tényleg hülyebiztos? Mert akkor megsütöm, imádom a fahéjat.

Zenóbia 2014.12.18. 07:44:09

@retinax: sztem tuti az, maximum Neked is lesüllyed az aljára a töltelék, de az is tökmindegy, úgy is finom! :-)
süti beállítások módosítása