Zenóbia

Zenóbia

Burgonyás-csokis Cupcake

2014. december 09. - Zenóbia

Bizarr mi?! Mármint így elsőre, de az élet produkál néha bizarr dolgokat, hajjdeokos, és még ezt tudom fokozni, mert valamelyik reggel roppantul elgondolkodva közöltem a lányokkal reggeli kávézás közben, hogy tudjátok az van, hogy - Ebben a mai világban bármiből lehet bármi -. Napi Oravecz Zenóbia, sírva röhögtünk. Ebből a sütiből például annak ellenére, hogy krumpli, meg csoki, teljesen jó dolog lett, krumpli íze pl. egyáltalán nincs, bár nekem az sem okozna problémát, a krumplilángost kimondottan szeretem lekvárral, van aki ettől is kiütést kap. Az embereknek úgy kilencvenhat százaléka. Én meg most épp mindentől, vannak ilyen napok, amikor legszívesebben csak úgy ad hoc jelleggel leordítanék valakit, kár, hogy nekem ez sosem ment. Helyette iszom, az jobban megy, a feszültséget meg az is oldja, hát na. Gyomorideg, az idő is szar, jön a karácsony, mármint nem is jön, hanem már itt van, én meg még egy nyamvadt mécsestartó mikulást vagy rénszarvast, vagy esetleg csillámló ámde felgyújtható karácsonyfát sem szedtem elő a lakásban, honnan lesz így hangulat? Natasa szerint onnan, hogy kimegyünk az Ikeába, és veszünk magunknak, mármint hangulatot. Lehet azt kéne. Míg eldöntöm, egyetek krumplis-csokit.

burgonyascupcake5.jpg 

 

Burgonyás-csokis Cupcake

Hozzávalók a tésztához:

- 4 tojás

- 250 g porcukor

- 250 g főtt krumpli

- 3 ek liszt

- 3 ek zsemlemorzsa

- 1 csomag sütőpor

burgonyascupcake1.jpg

Verd fel a tojásfehérjét keményre, tedd félre. Keverd ki habosra a cukrot a tojássárgájával, add hozzá az áttört krumplit, én marhára nem törtem át krumplinyomón, mert azt utálom, fóbiám van tőle, meg különben is tök szar elmosni. Emlékeim szerint vagy bebasztam (bocs, de hát az ordítozás helyett még a káromkodás marad, az is valami, apukám is megmondta, hogy édeslányomnagyoncsúnyánbeszélszmostanábanakurvaéletbe)  a krumplikat a turmixgépbe, vagy csak simán áttörtem villával, aztán nekimentem a robotgéppel, szerintem ezt a részt itt rád bízom, ha nincs fóbiád a nagyranőtt fokhagymanyomótól, akkor az is szóba jöhet. Szóval, a lényeg, hogy a krumpli belekerüljön a tálba, keverd ki géppel, aztán mehet bele a liszt-morzsa-sütőpor keverék, szintén géppel. Végül a tojásfehérjét, de azt már csak kézi habverővel forgasd bele. Adagold ki a mini muffin kapszlikba, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, sztem úgy kb. negyed órára, de szurkálj bele fogpiszkát. Hagyd kihűlni, mielőtt megtöltöd.

Hozzávalók a krémhez: 

- 100 g vaj

- 100 g porcukor

- 250 g áttört krumpli 

- 40 g kakaópor

- 2 ek rum

- 1 csomag vaníliás cukor, bár ez tök felesleges sztem

burgonyascupcake4.jpg

A vajat keverd habosra a cukorral, aztán add hozzá a többit, kész. Kanalazd habzsákba, töltsd meg belül is a kis muffinokat krémmel, aztán a tetejükre is nyomj egy gombócot, szépek lesznek, mint a mellékelt ábra mutatja. A belül töltés úgy megy, hogy fogod a nyomócsövet és átlukasztod vele a tészta tetejét, nem esik szét, nem kell izgulni. Nagyon. Csak kicsit.

burgonyascupcake6.jpg

Zenóbia a Facebookon is ott van, nyomj rá jobb oldalt, mert most rohadtul nem tudom belinkelni, mert vannak napok, amikor a technika direkt ellenem van. Valamelyik nap a lépcsőn is majdnem lezuhantam, bár ennek semmi köze a technikához, de most, hogy ezt így leírtam, lehet aggódnom kéne a felsőbb erők szándékai miatt.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr136834551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása