Zenóbia

Zenóbia

Kókuszos rugelach

2014. augusztus 06. - Zenóbia

A franc se gondolta, hogy egy órával több (négy helyett öt) alvástól úgy felpörgök, hogy egész nap vigyorgok, mint akinek muszáj! Ma asszem nem fekszem le kettőig, nehogy holnap is úgy tűnjön, hogy normális vagyok. Már ha az egész napos vigyorgás normálisnak tekinthető (nem), persze. Süti:     

kokuszosrugelach5.jpg 

Kókuszos rugelach

Hozzávalók a tésztához:

- 200 g mascarpone

- 200 g vaj

- 3 ek porcukor

- 225 g liszt

Keverd ki a tésztát géppel, oszd el négy felé, a gombócokat csomagold alufóliába, mehet a hűtőbe egy órára legalább. Hűtés nélkül nyújthatatlan, szóval egyszerre csak egy gombócot vegyél ki. Nyújtsd el a tésztát kb. két mm vastag kör alakra, ne vesd le magad egy hídról, ha nem teljesen szabályos, ez a végeredmény szempontjából teljesen érdektelen, legfeljebb lesz kisebb kifli, meg nagyobb kifli, lényegesen izgalmasabb. Nem nagyon hinném, hogy valaha is leírtam, hogy egy kifli izgalmas, de mindegy. Kend meg a kört a töltelékkel, majd vagdosd fel nyolc felé, vagy ahány felé sikerül, pizzavágó. 

kokuszosrugelach1.jpg

 Hozzávalók a töltelékhez:

- 3 tojásfehérje

- 250 g porcukor

- 150 g kókuszreszelék

Az milyen jó lenne, ha emlékeznék, hogy ez elég-e mind a négy gombóchoz, de kétlem így ránézésre. Ha elfogy, a maradék kifliket egész nyugodtan megkenheted lekvárral, vagy olvasztott vajjal, amit aztán megszórsz fahéjas cukorral, vagy csinálhatsz még egy adag kókuszos tölteléket, tiéd a nagy döntés az életben. Szóval felvered a tojásfehérjét a cukorral, majd belekevered a kókuszreszeléket, de azt már csak óvatosan, fakanállal. 

kokuszosrugelach4.jpg

A megkent háromszögeket tekerd fel, a szélesebbik végétől indulva, kifli. Sütőpapíros tepsin, 180 fokon kb. húsz perc. Megkenheted tojással, én most direkt nem, mert szerintem a kókuszos így szép. (Mármint az lenne, ha nem telefonnal csináltam volna a képeket, szar fényben.)

Zenóbia a Facebookon!

Zenóbia a Restaurant Day-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr796303198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása