Zenóbia

Zenóbia

Limoncello Cupcake

2014. július 09. - Zenóbia

Az milyen jó lenne, ha nem úgy jegyezném fel, hogy miket sütöttem és meg kell majd írni, hogy adok egy címet aztán szevasz, hanem mondjuk már akkor rögtön beírnám a receptet, meg amire figyelni kellett mondjuk, és akkor most nem úgy ülnék itt a gép előtt, hogy bazmeg, hogy a fenébe csináltam ezt, mert ha szarul írom le, akkor majd megírjátok kommentben, hogy hülyepicsa, minek írsz gasztroblogot. Nah, amúgy már marha régen írtam le egy mondatban ennyi csúnya szót Nektek, de hát most amúgy is nehéz az élet, azt meg sokkal könyebb úgy, ha retteneteseket káromkodsz, és ezek még nem is annyira. Tudnék olyat is egyébként, de asszem ezt most inkább itt abbahagyom, süti:

limoncello2.jpg

És jól emlékszem mindenre (tudjátok mennyire jó a memóriám), nincs pánik!

Limoncello Cupcake (innen az ötlet)

Hozzávalók a tésztához:

- 2 db meghámozott citrom (amolyan nagyobbacskák)

- 24 dkg vaj

- 3 tojás

- 24 dkg porcukor

- 24 dkg liszt

A citromokat kockásítod, hajítsd bele a turmixgépbe. Olvaszd meg a vajat mikróban, turmixgép. Üsd bele a három tojást, és a porcukrot is borítsd bele, aztán mehet a menet. Egy perc alatt homogén masszád lesz, fakanállal adagold hozzá a lisztet, bár egyébként a tököm tudja, miért nem lehet azt is a gépbe, szerintem simán lehet, csak akkor ez nem jutott eszembe. Tedd félre, amíg elkészíted a tölteléket.

Hozzávalók a töltelékhez:

- 200 g mascarpone

- 4 ek kristálycukor

- 6 ek Limoncello

El nem hinnéd, keverd össze, kész! Fogd a tésztát, a muffinkapszlik aljába tegyél egy kanállal, arra egy kanál krém, arra még egy kanál tészta. Én minimuffint csináltam, azért ez elég ütős íz, nem az a kimondott könnyed uzsihoz való süti. Bár ha le akarod szedálni a gyerekeket, akkor etess meg velük vagy hatot.

Süsd 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig, szurkáld bele a fogpiszkát, de látni is fogod, hogy már barnul a széle, és repedezik a teteje, ami marhára nem baj, mert az direkt jól néz ki, meg amúgy is eltakarjuk a mázzal. Hagyd kihűlni, aztán jöhet rá a máz.

limoncello1.jpg

Amihez mi kell? Hát persze, hogy Limoncello.

Hozzávalók a mázhoz:

- 3 ek Limoncello

- porcukor, amennyit felvesz

Ez úgy néz ki, hogy annyi porcukrot kell adagolnod a Limoncellohoz, hogy egy még éppencsak kenhető mázat kapj. Azt kend rá a muffinokra, nyomkodj a tetejükre egy kis morzsolt habcsókot (recept itt), ha van olyanod, rádermed a máz, és állati jól fog kinézni. Ha nincs habcsókod, a kandírozott citrom is remek ötlet. És nagyon meglepő süti, mármint szerintem, de a jó értelemben meglepő, nem abban, amikor valamire azt mondod, hogy aha, nagyon érdekes...  

limoncello4.jpg

 Zenóbia a Facebookon! Gyere oda is, ha elérjük a húszezer like-ot, beköltözhetsz egy hétre a konyhámba. Akkor is, ha nem akarsz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr326208334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása