Zenóbia

Zenóbia

Cappucino korong

2014. május 13. - Zenóbia

Van nekem ez az überfantasztikus Kávés kekszem, amiről csak arra emlékszem, hogy nagyon jó volt, csak éppen kávéíze nem volt. Na, még mindig az a legnyerőbb kávés keksz, csak legközelebb beleborítok majd egy vödör kávét, mert ugyan ez is elég jó, de az jobb. Ez olyan, mintha egy megrögzött feketekávé ivó elé letennél egy cappuccinot. Most, hogy ilyen szépen lehúztam, és a büdös életben nem fogod megsütni emiatt, felmerül a kérdés, hogy mégis mi a fenének olvasd el a receptet akkor meg?! Mondjuk mert hátha te pont imádnád, vagy mert te olyan vagy, hogy ha valamiről azt mondják, hogy ne, akkor ha beledöglessz is! Meg mert a végén megmondom, hol juthatsz kekszhez.  

cappuccinokorong1.jpg

Hannah Swensen féle Fenséges cappuccino korong 9. kötet

Hozzávalók:

- 16 dkg vaj

- 2 dkg instant kávépor

- 2 tk vanília aroma

- 2 tk rumaroma

- 24 dkg kristálycukor

- 2 tojás

- 1 tk szódabikarbóna

- 1 tk sütőpor

- 10 dkg reszelt tejcsoki

- 44 dkg liszt

cappuccinokorong2.jpg

Olvaszd meg a vajat mikróban, keverd bele a kávét, aromákat, majd borítsd rá az előzőleg egy tálba kimért cukorra, kutyuld össze jól. Add hozzá a villával felvert tojásokat, aztán a sütőport, szódabikarbónát, majd a reszelt csokit, legvégén apránként a lisztet, közben kutyuld azzal a fakanállal rendesen. A végén lesz belőle massza. Tudod mi lesz még? Gömbölygetés. Diónyi gombócokat, egymástól 7-8 centire rakd őket a tepsire, lapogasd le a tetejüket, én spec villával, és akkor ilyen csíkos design lesz. Az Iván unalmasnak találta, úgyhogy csinált belőle kacsakekszet, meg csillagkekszet, de azokat nem fotóztam le, mert mikor eszembe jutott, a kacsának már nem volt feje. Bocsi. Süsd 175 fokon 12 percig, hagyd a tepsin két percig, aztán rácson hűtsd ki, mehet a fémdobozba.

cappuccinokorong4.jpg

Jutalmul, hogy még mindig itt vagy, majdnem beraktam egy kacsás viccet, de az összes szar volt, amit találtam, de legalább gyere el rendes kávés kekszet enni. Ide: Restaurant day - Zenóbia süt

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr965973321

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.05.13. 15:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása