Zenóbia

Zenóbia

Kávés keksz

2013. október 30. - Zenóbia

Persze, mert kitaláltam, hogy majd kávés-csokis mousse-t csinálok, de aztán nem azt csináltam, viszont a két ellentétes döntés között elkészült a keksz, mert milyen vicces lenne a kávés keksszel díszíteni a kávés mousse-t, de aztán nem kávés lett a mousse. Ez meg itt kávés keksz, amiből valaki ellopta a kávéízt. Az ízlopó manók. Csak ők lehettek. Ez azonban senkit ne tartson vissza, mert ettől még tök finom. Vagy rakj bele annyi kávét, amennyit nem szégyellsz, vélhetően az is segít.

kávéskeksz2.jpg

Kávés keksz

Hozzávalók:

- 40 dkg liszt

- 20 dkg darált dió

- 30 dkg vaj

- 20 dkg porcukor

- 1 csipet só

- 1 csomag sütőpor

- 2 tojás

- 2-3 ek őrölt kávé (én hármat raktam, nyersen érződött a kávé, megsülve már nem érződött a kávé, bár voltak olyan személyek, akik kávé mellé ették, és szerintük úgy nagyon ott volt az élmény, mindenesetre ott legalább az egyiknek tutira volt kávéíze, de az nem a keksz volt)

kávéskeksz3.jpg

Az olvasztott vajat ráöntöd a cukorra, kikevered, mehet bele a két tojás, só, sütőpor, keverés. Aztán a dió, kávé, majd apránként a liszt. Kóstolgasd, egyrészt mert nyersen is tök jó, másrészt közben eldöntheted, hogy lecseréled-e az összes lisztet a kávéra, hogy tutira menj. A masszából gyárts golyókat, tedd őket sütőpapírra, lapítsd le villával, ha ilyen cakkos sütiket akarsz. 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc, rácson hűtsd ki, aztán mehet dobozba. Tegnap is még ezt reggeliztem, krémtúró ízű vaníliás joghurt, omlós-vajas-diós ízű kávés keksz , meg egy alma alakú, de viszont körteízű körte. Kitalálni sem lehetett volna ezt hülyébben, most hogy ezt így leírtam. Azért jó volt.

kávéskeksz1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr825598627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása