Ezerrel készülünk a Restaurant day-re, és a Melissza a fő stylist, megérdeklődte, hogy mégis milyen stílusban szeretném én ezt, mert hogy nem csak sütik lesznek, hanem design is, ha már. A válasz egyértelmű volt, mert azt már milliószor leírtam, hogy én az a lány vagyok, aki nem hord színeket, tudjátok, szürke-fekete-fehér, slusszpassz, viszont a lakásban meg imádom, és a kedvenc sorozatom sem véletlenül a Halottnak a csók, nem kis részben a színvilága miatt, másrészt meg a hullák piték miatt, naná. Valószínű Trinny és Susannah sikítva-hörögve gyújtaná fel a ruhásszekrényemet, úgy ahogy van. Nem mellesleg az Iván is, de azért még bírja. A körmeimet viszont lakkozom szinte bármilyen színre, egyszer még ordenáré Lamborghini sárgára is, mondjuk attól azóta is rémálmaim vannak.
Aki rühelli a Facebookot, annak elmondom, hogy május 17-én szombaton 14-18-ig a Gozsdu Udvarban megtalálsz, irdatlan sok süteménnyel, gyere kóstolni, vagy megdobálni rohadt paradicsommal!
Emiatt megszállt az ihlet, és megszületett a színes dekorcukor kb. ingyé. Mások azt állították, hogy a sima prosztó folyékony ételfesték nem jó, de pedig. Egy részét azzal csináltam, más részét meg Dr. Oetker félével. Fogod a kristálycukrot, meg egy zacsit. A zacsiba beleöntöd a cukrot, mehet rá a festék, összemorzsolgatod, míg szép egyenletes színe lesz mindenhol, ha nem elég erős, még raksz hozzá festéket. Adsz hozzá egy kávéskanál keményítőt (étkezési, vagy vanília puding), azzal is összemorzsolgatod, az lesz a szerepe, hogy felszívja a nedvességet. Terítsd ki a cukrot valami tányérra, tálcára, tepsre, tökmindegy, hagyd megszáradni. Összefog állni egy tömbbe, úgyhogy morzsolgasd szét, vagy üsd szét klopfolóval, aztán mehet az üvegbe, többé már nem fog összeállni, megígérem. Így néz ki. Tök menő szerintem. Valamire tuti rászórom, vagy valamit beleforgatok, vagy csak nézegetjük, hogy né má de szép színes cukor ez meg!
Gyertek színes cukrokat nézegetni ide: Restaurant day - Zenóbia süt