Valami olyasmi lehetett, hogy az Iván elfelejtett elkapcsolni a Paprika tv-ről, át a Licitvadászokra vagy az Autókereskedőkre, így egyszer csak azonnalderögtön oda kellett néznem, félbeszakítva a nagyon fontos mosogatnivalómat, hogy lássam, ahogy Anne Burrell legyártja ezt a sütit. Bírom, hogy az Iván folyton ilyenekkel talál meg, fogod a leveles tésztát megkened valamivel, megsütöd, odaadod, örül. Most erről eszembe jutott, hogy milyen rohadt régen ígérgetem neki a hagymás babot, a'la Bud Spencer filmek, hát, az sem egy bonyesz kaja. Kéritek majd azt is? Irtó jól mutatna, Fahéjas szív, Hagymás bab, Csokoládé torta.
Pálmalevél
Hozzávalók:
- leveles tészta
- fahéj
- tej
- cukor
Meg a hajtogatási technika innen, mert én akkora béna vagyok, hogy magamtól a büdös életben rá nem jövök, hogy a jó istenbe lesz ebből szív a végén.
Leveles tészta (500 g) kivesz a mélyhűtőből, kiolvaszt, elnyújt vékonyra, kocka alakúra. Vagy vegyél eleve előre elnyújtottat, az aztán az igazi kényeztetés, mert nem csinálsz semmit végeredményben, és aztán mégis lesz sütid. Kend meg tejbe mártogatott ecsettel, szórd meg a fahéjas cukorral, amit úgy készítessz, hogy ízlés szerint összevegyíted a fahéjat meg a cukrot, franc se gondolta volna, tudom. Én egy rész barnacukrot is tettem bele, mert felvágós vagyok. Na, ezzel megszórod, és jöhet a belemaszírozás, mármint nem amolyan brutálisan, csak finoman, ahogy Adam Richman csinálta az egyik Man vs Foodban, a kelt fahéjas csigánál, szíved összes szeretetét belesimogatod a sütibe, óh. Ha mindenkit utálsz, akkor csinálj valami olyat, amit klopfolni kell.
Aztán jöhet az első hajtás, lásd előbb említett link, mindenki jobban jár, ha nem én írom le a hogyant. Tej, fahéjas cukor, hajtás, tej, fahéjas cukor, hajt, aztán felvagdosod ujjnyi vastagra, oldalra fekteted, és kicsit segítessz neki szív formára hasonlítani.
Sütőpapíron süsd, mert aztán vakarhatod a cukrot a tepsiről. 200 fokra előmelegített sütőben húsz perc. Melegen, hideg tejjel. Mármint az Ivánnak így.
Zenóbia a Facebookon. - Bizony.